Iskrena priča

Nemam dečka i nikad nisam bila srećnija: Žena (33) objasnila zašto uživa u samoći!

Znam da je to retko, ali isto tako znam da iza toga stoji jako puno žrtve sa obe strane. Žrtve na koji ja možda nisam u potpunosti spremna - priznaje Nikol
Lifestyle
12:18h Autor:
Nemam dečka i nikad nisam bila srećnija: Žena (33) objasnila zašto uživa u samoći!
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Biti sam u društvu u kojem svako sebi daje pravo da pita "Zašto se još nisi udala?" ili "Još uvek si sama, pa šta čekaš?" nije nimalo lako. Taj ljubavni status kao da vuče određenu stigmu, iako ga je pojedinac najverovatnije svojevoljno izabrao.

Zbog toga je novinarka Nikol Rupersburg otkrila zašto je izabrala da bude sama, a njenu ispovest u celosti je preneo 24sata.hr.

"Kad sam bila mlađa, sebe sam definisala po ljudima sa kojima sam se družila. Od tinejdžerskog doba do ranih 20-uh, sebe sam određivala prema partneru ili manjku istog. Htela sam duge veze i gledala previše usko da bih videla širu sliku. U mladosti se ljudi traže i pokušavaju da budu nešto što nisu. Ja sam pokušavala da saznam ko sam, ali uz nekog drugog. Pokušavala sam da pronađem svoje mesto u svetu, ali nikad sama, već uvek u paru. Nisam znala kako da budem "ja".

Iskrena priča - Rekao je da odlazi sa drugom, a onda se desilo nešto neočekivano!

Foto: Ilustracija / Shutterstock
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Nisam znala bolje, bila sam samo dete. Moji roditelji, moji primarni uzori, izolovali su se od prijatelja i porodice, pa su egzistirali u svemiru koji su izgradili samo za sebe. Ne čudi što sam isto to očekivala od svog partnera, da bude moj svet, život i svemir. Imala sam sreće jer sam nalazila muškarce koji su bar bili spremni da pokušaju. Na svoju štetu, stvorila sam situaciju koja je jednostavno morala da se sruši. Na kraju krajeva, ni moji roditelji više nisu zajedno.

I tako, sa 26 godina na leđima, morala sam da saznam ko sam ja zapravo. Odredila sam sebi put, sledila sam svoje interese i sklapala nova prijateljstva. Odlučila sam u kom smeru želim da moja karijera krene i trudila sam se celim svojim bićem. Ubrzo nakon toga, ostvarila sam neke poslovne ciljeve koje sam zanemarila dok sam bila u vezi. Čini se da moj skučen pogled funkcioniše i u drugim područjima života, a to je sada bila karijera", priseća se ona.

Rođeni za šefovanje i velike karijere - Dva nauspešnija znaka u celom Zodijaku!

"I dalje sam izlazila, ali ništa od toga nije bilo ozbiljno. Nisam nameravala da se odreknem svoje samostalnosti. Sa 33 godine više nisam htela da budem "mi". I to je sasvim u redu. To mi je sasvim u redu jer ne želim decu, a brak je za mene apstraktan pojam. Nisam protiv njega, ali se ne vidim u njemu.

Foto: Ilustracija / Shutterstock
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Imam prijatelje koji su sami i nezadovoljni. Imam prijatelje koji su u vezi i nezadovoljni. Imam prijatelje koji su sami i ne brinu o tome previše. Imam prijatelje koji su u vezi i odlično funkcionišu. Imam čak i nekoliko prijatelja koji imaju vezu kakvu svi priželjkuju. Znam da je to retko, ali isto tako znam da iza toga stoji jako puno žrtve sa obe strane. Žrtve na koji ja možda nisam u potpunosti spremna.

Shvatila sam da nikad nisam bila srećnija. Srećnija sam kad sam sama. Porodica i prijatelji mi pružaju i više nego dovoljno, a imam nezavisnost zbog koje ne moram svoje odluke da proveravam zbog drugih. Mogu da radim šta god poželim, kad god to želim.

Žena spavala sa 3.000 muškaraca i ne misli da stane - Seks je moja strast!

Biti sam je za mene prirodno stanje, to je stanje u kom sam ja najbolja kao osoba. Imam 33 godine, sama sam, ne tražim nikoga i nikad nisam bila srećnija!", zaključila je Nikol.

Foto: Ilustracija / Shutterstock
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs