VELIKI PROLEĆNI HOROSKOP ZA 2024. GODINU: Evo kome je suđeno da nađe ljubav svog života, a ko će proći kao bos po trnju

Saznajte šta vašem snagu donosi horoskop za proleće 2024. godine

Horoskop
Autor:
VELIKI PROLEĆNI HOROSKOP ZA 2024. GODINU: Evo kome je suđeno da nađe ljubav svog života, a ko će proći kao bos po trnju
Foto: Shutterstock

Prolećni horoskop za 2024. godinu!

OVAN

Dopustite sebi trenutke prepustanja. Kuda žurite? Usporite malo ritam, sve ćete uspeti da rešite, ali morate prvo da razmislite o tome šta činite ovim stavom da morate imati sve, odmah. Nudi vam se sjajna prilika da se pogledate iznova. Razmislite o pravcu kojim želite da idete i na koji način zaista treba da se predstavite. Možda je vreme za novi korak, ali pre nego što se popnete, usaglasite se sa sopstvenim potrebama. Krećite polako, od sitnica, i gradite ono što vam potencijalno nedostaje.

Krajem maja pružaju vam se prilike da ispravite određene propuste iz prošlosti. Otvorite oči, jer se ne dešavaju često. Moguće je obnoviti odnos ili iskoristiti investiciju koju ste ranije propustili, bila ona privatna, poslovna ili finansijska. Ponekad je dobro rizikovati, ali ako tačno znate šta zapravo rizikujete i zašto.

BIK

Bićete primorani da razmislite o pravcu kojim želite da krenete po pitanju finansija. Čini li vam se da novac samo nestaje, moguće je da niste dobro uskladili svoje želje i mogućnosti. Potrebno je samo da osvestite na šta trošite bespotrebno. Ne očekuju vas veliki rezovi niti odricanja, ali susret sa realnošću može biti veoma koristan.

No, ako smatrate ovo negativnom vesti, znajte da nije tako. Reč je samo o upozorenju kojim se štitite i pripremate za uspešniju budućnost. Posebno je pozitivno što vas očekuje jedna vredna nagrada ovog proleća. Bićete, naime, veoma spremni na iznenađenja i primetićete različite promene kod mnogih. Posebno kod pojedinaca koji vam ne odgovaraju, ali i kod onih koji vam se dopadaju. Tako ćete biti korak ispred u interakcijama. Verujte svojoj intuiciji, zna šta vam poručuje.

BLIZANCI

Proleće vam nudi priliku da prihvatite nadu, a odbacite sumnje. Baš kao što je poručio i poznati psiholog Abraham Maslov; svako ima dve opcije, u svakoj situaciji. Na vama je da se odlučite da li želite da stojite u senci, sumnjate u sebe i predate se strahu ili ste napokon spremni da zakoračite pred reflektore i prihvatite priznanja koja vam pripadaju. Treća opcija ne postoji. Usmerite se na projekte i prilike koje u vama bude strast i sigurno ćete ih ostvariti.

Za vas je ovo period oslobođenja. Ulaska u svoju potpuniju verziju. Što se više oslobađate, to ste privlačniji, pa vam Zvezde nagoveštavaju uspeh na romantičnom polju. Jeste li spremni da se prepustite ovom pozivu?

RAK

Donosimo vam dobre, možda čak i sjajne vesti. Prihvatite li priliku da pomerite sopstvene granice, usvojićete novu veštinu i upoznati sada potrebne ljude koji će vas dodatno inspirisati. Smesi vam se velika vest, možda čak i o prinovi, a mnogi će ovog proleća kalendarski obeležiti nove važne datume, od poslovnih prilika do privatnih situacija.

Samo nadogradnjom ostvarićete uspeh, jer ćete biti otvoreni za predloge koje biste inače odbijali i ostvarićete se u smerovima koji su ranije bili nezamislivi. Proleće u vama budi potrebu za akcijom, pokretom, ostvarenjem. Ne sumnjate u sebe već počnite da delujete.

LAV

Očekujte promene koje bi mogle da vam preokrenu trenutnu situaciju. Vrlo su verovatni poslovni pomaci, a neke ponude možda niste ni očekivali. Nemojte biti iznenađeni, iako biste mogli teško da sakrijete dobro raspoloženje zbog takvih novosti. Spremni ste na to, zar ne? Stoga, krenite u akciju i organizujte ovakvo stanje sami. Već imate sve potrebne resurse, sada ih treba aktivirati.

Ako niste u vezi, ovaj period će vam dati svu potrebnu snagu da se oprostite sa negativnim ciklusima iz prošlosti. Nema potrebe više da žalite nad njima, ali da biste nastavili dalje, vredi im dati samo malo pažnje kako biste sebi poručili da takvi odnosi više nisu ni zasluženi ni željeni. Oni u vezi, imaju mogućnost da pokažu svoju ranjivu stranu i prodube odnos.

DEVICA

U vama se bude nove potrebe i novi prioriteti. Ovog proleća posvećeni ste učenju o sebi i produbljivanju odnosa sa sobom. Već smo vam nagovestili mnoštvo korisnih promena koje su iza ugla ili ste ih već počeli da osećate i uviđate. Sada je vreme za ostvarivanje svojih želja. Čini se kako vam ništa ne može stati na put i zaustaviti vas.

VAGA

U ovom periodu, a svakako do kraja maja, očekujte sjajne rezultate temeljene na razmeni ideja i potreba s onima kojima verujete i do kojih vam je stalo. Tako ćete pronaći najbolje načine za napredak i ostvarenje potreba. Već ste na tom putu, pa nastavite i oslobodite se tereta koje nosite u sebi jer mislite kako možete sve rešiti sami, istovremeno.

Očekuju vas putovanja. Neka možda i sasvim iznenadna, ali pristajete na njih i otvarate svoje vidike. Neće nedostajati romantičnih trenutaka, a oni će doprineti vašoj kreativnoj formi. Cenite intelektualnu stimulaciju, a sada će procvetati.

Žena, Devojka, Grad, Proleće
foto: Shutterstock

ŠKORPIJA

Ulazite u ciklus koji vas poziva na suočavanje sa sećanjima iz prošlosti. Prigrlite ih i izvlačite lekcije koje vam nude kako biste izbegli ponavljanje bolnih situacija. Nećete osetiti tugu i slabost, već ćete jednostavno stvoriti prioritete na osnovu toga, za buduće akcije.

Pred vama su lepe situacije. Vaši odnosi, pre svega partnerski, spremni su da promene oblik, baš onako kako vama odgovara. Vi samo treba da odlučite koji su to koraci koje sada želite preduzeti. Pružaju vam se prilike da ostvarite nešto jedinstveno, dobro otvorite oči.

STRELAC

Veoma jednostavno i pozitivno – proleće vlada vašim osećajima i kreativnošću. Daje vam energiju, snagu i upornost. Bićete u pokretu i kontinuirano ćete unapređivati svoje veštine i ostvarivati ciljeve. Mnogima će se činiti kako to radite s lakoćom, ali vi znate koliko truda stoji iza toga. Vaše vizije sada postaju stvarnost.

Napokon ćete imati vremena posvetiti se i porodičnim i partnerskim odnosima, a zajednički jezik pronaći ćete i s osobama koje su vam ranije bile nedostupne. Ovladali ste sobom i spremni ste uzeti ono što vam s pravom pripada.

Devojka, Proleće
foto: Shutterstock

JARAC

Pred vama je period promene perspektive prema životu, a posebno prema odnosima s najbližima. U vama se budi određena osećajnost, ali pozitivna, koja vas motiviše da budete oslonac onima do kojih vam je stalo. Shvatićete prave vrednosti onoga što ste do sada izgradili i ceniti postavljene temelje.

Na svoje iznenađenje, osetićete potrebu za društvom, putovanjima i češćim socijalnim interakcijama. Uživajte u ovim danima koji vas povezuju s ljudima i donose vam zadovoljstvo.

VODOLIJA

Očekuju vas iznenađenja, čak i promene okoline. Mogli biste kupiti kartu u jednom pravcu ili učiniti nešto drastično, čak i za vas. Potrebni su vam novi izvori kreativnosti, životne energije, i jasno koračajte prema njima.

Imate vremena da stvorite sliku o sebi koju želite komunicirati prema vani. Posvetite se malo veštinama koje još trebate usavršiti. Budite dosledni i verni sebi jer želite ostvariti rezultate vođene vašim najboljim sposobnostima.

RIBE

Ulazite u ciklus moći. Pokazaćete se kao izuzetno važan član zajednice. Osoba koja je spremna da vodi, ima potrebno znanje, a najviše od svega, uliva poverenje. Drugi će se osloniti na vas i ceniti savete koje nudite. U centru ste veoma pozitivne pažnje, što vam nudi priliku za uspostavljanje novih, kako zanimljivih, tako i korisnih odnosa.

Ako ste sami, mogući su susreti iz kojih će se roditi nešto više. Bićete oprezni jer ne želite narušiti trenutnu fazu stabilnosti i zadovoljstva koje pronalazite u sopstvenom društvu, ali nemojte odmah odustajati. Čak i ako ste na distanci, Zvezde vam govore da je reč o nečemu obećavajućem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs