PAKUJ SE I KRENI

Odmorite dušu i telo: Egzotične destinacije koje treba posetiti! (FOTO)

Doživećete neverovatno životno iskustvo!

Destinacije
Autor:
Odmorite dušu i telo: Egzotične destinacije koje treba posetiti! (FOTO)
Foto: Profimedia

Daleke destinacije su sve popularnije i popularnije. Razlozi za to su mnogobrojni i raznovrsni. Možda žudite za avanturom i raznim aktivnostima koje u Srbiji nisu lako dostupne ili jednostavno želite da pobegnete od gradske vreve i gužve u raj prirodnog i životinjskog bogatstva.

Predlažemo 3 top aranžmana za vaš predstojeći odmor. Čak i ako niste detaljista i još uvek ne znate gde ćete i šta ćete, krajnje je vreme da potražite aranžman koji vam odgovara.

1. Kolumbija

Iako se vezuje za poreklo narko-bosa Pabla Eskobara, ova zemlja privlači turiste na mnogo više načina.

Ime Kolumbija osmislio je venecuelanski revolucionar Fransisko de Miranda po prezimenu Kristifora Kolumba, čime je želeo da označi ceo Novi svet, a posebno onaj deo koji je bio pod španskom i portugalskom vlašću. Zbog svog geografskog položaja, današnja teritorija Kolumbije bila je koridor za ljude između Mezoamerike, Kariba, Anda, i Amazonije. Najstariji arheološki nalazi sa lokaliteta Monsu i Pubenza datiraju od dvadeset hiljada godina pre nove ere.

Fotografija je u Kolumbiji počela da se razvija 1841. kada je Žan-Baptist Luj Gros doneo dagerotip. Javna biblioteka Piloto poseduje najveću kolekciju negativa u Latinskoj Americi.

Gluv i slep obišao 127 zemalja i ne staje: Toni je učinio ono što smatraju nemogućim, a evo u koju zemlju nikad više neće otići!

foto: Profimedia

2. Singapur, Indonezija, Malezija

Predstavljamo vam neverovatno putovanje u tri predivne zemlje Azije – modernu utopiju Singapur, neverovatne hramove Jave i plaže magičnog Balija, pa sve do posebne Malezije.

Singapur je grad-država na jugu Malajskog poluostrva. Pravo iz modernog grada put nastavljate do Indonezije, tj. grada Džokdžakartu. Nekadašnja prestonica, a danas grad sultana, idealno je za obilaženje hramova centralne Jave.

Soliteri, svetske banke, trgovački lanci i još mnogo toga čini grad Kuala Lampur sa kojim završavate ovu jedinstvenu turu.

Čovek koji je obišao ceo svet: Slavni Entoni Bordejn ima važan savet za sve ljubitelje putovanja!

foto: Profimedia

3. Peru, Bolivija, Čile, Argentina

Na kom delu karte sveta stavljate sledeću čiodu? Južna Amerika! Obići ćete sledeće: Isla de Sol, La Paz, Maču Pikču i još mnogo, mnogo toga. Za ovako nešto treba da budete pravi avanturista u duši! Doživećete neverovatno životno iskustvo preko Anda i u bliskom susretu sa prirodom koja mami vaše uzdahe i poglede, poput vulkana, gejzira, crvenog jezera i slično.

Vikend putovanje: Mesta koja vredi posetiti, a ne koštaju mnogo! (FOTO)

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs