Hormoni su odgovorni za sve

Kako da snizite nivo adrenalina: Stres nestaje, bolesti se povlače!

Stres je danas uzročnik mnogih opasnih bolesti, a visok kortizol obavezno prati i povećan adrenalin
Lepi & Zdravi 18.05.2017. - 18:08h Autor: bizlife.rs
Foto: Thinkstock

Stres je postao najučestalija reč modernog doba i dvadeset prvog veka. Saznajte kako da na tri jednostavna načina smanjite stres i lučenje adrenalina koji ugrožavaju vaš život, zdravlje i produktivnost.

 

Praktikujte tehnike relaksacije

 

Postoje brojne vežbe za relaksaciju i mnoge od njih možete pronaći na internetu. Duboko dišite, držite vazduh u abdomenu i polako izdišite fokusirajući se na tempo. Ovim smirivanjem ćete usporiti rad srca i krvni pritisak, a adrenalin će polako da se povlači.

 

Druga vežba je pristutnost, a za nju je važno da za trenutak ostavite sve i fokusirate se na sadašnji trenutak, stvari oko sebe, zvukove, mirise i shvatite da ste samo deo šire celine.

 

Za kraj, najbolji način da se opustite jeste koncentracija da upravo to i uradite svojim mišićima. Opuštajte grupu, po grupu mišića i tako celo telo kao pri meditaciji.

 

Kako da aktivirate hormone mršavljenja: Ovako se kilaža skida bez dijete!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Preusmerite svoj um

 

Ovaj savet dolazi od onih koji praktikuju hipnozu. Treba da skrenete pažnju odnosno prevarite svoju podsvest. Najbolje je da u stresnim situacijama pronađete lepe uspomene koje će zagrejati vaše srce i probuditi hormone sreće i mira. Možete zamisliti i omiljenu igračku iz detinjstva. Odlično bi bilo da nađete sličan predmet u okoliki i držite ga u rukama kako biste dodatno podstakli lepe osećaje.

 

Uzmite magnezijum

 

On vam ne može pomoći naročito u trenutku stresa ali je odlična prevencija od pojavljivanja adrenalina uopšte. On će učiniti da ostanete smireni u stresnim situacijama. Ljudi veoma retko uzimaju magnezijum koji konstantno odlazi iz našeg organizma, kao suplement. On smanjuje nivoe kortizola i veoma je dobar za mir.

 

Hrana koja uništava metabolizam: Čim je progutate, štetni efekat počinje!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...