NIJE SVE TAKO CRNO

5 teških lekcija kroz koje bi trebalo da prođete do 40. godine: Prijatelja sve manje, doktora sve više!

Kada ste u kasnim dvadesetim, još je ceo život pred vama. Iako morate odlučivati o nekim važnim izborima, niste još uvek potpuno ozbiljni. Kako napunite 30. godinu obaveze i odgovornosti rastu. Mnogi ovo ne shvataju ozbiljno, ali trebalo bi

Porodica
Autor:
5 teških lekcija kroz koje bi trebalo da prođete do 40. godine: Prijatelja sve manje, doktora sve više!
Foto: Shutterstock

Izdvojili smo nekoliko teških lekcija kroz koje bi trebalo da prođete do 40. godine. A ako niste, sigurno biste voleli da vam je neko rekao sve ovo 10 godina ranije.

1. Viđaćete prijatelje mnogo retko, ali će veza ostati jaka

foto: Shutterstock

Uvidećete da su vaši najbolji prijatelji koji su ostali uz vas tokom svih godina, zaista prijatelji za ceo život. Kako život ide dalje, tako dalje idu i jaki ljudi. Neki od vaših prijatelja će se preseliti u druge države, neki će stupiti u brak, imati decu, ili pak internacionalnu karijeru. Vaš krug ljudi postajaće sve manji i manji, kako starite. Ali kada se sretnete sa starim prijateljima, delovaće vam kao da vas vreme uopšte nije razdvojilo, a opet, tolike godine su proletele.

2. Vašim roditeljima biće potrebna konstantna nega i briga

Kako vaši roditelji stare, tako će se i zdravstvene tegobe sve više i više pogoršavati. Shodno tome, odlasci doktoru bivaće sve češći. Važno je da znate porodičnu istoriju bolesti i da raspolažete svim potrebnim informacijama, kako biste pravilno odreagovali u svakoj situaciji.

3. Ekstravagantno venčanje je precenjeno

Ovo je jedna od situacija gde sa sigurnošću možete reći „Da sam tada znao/la…uradio +/la bih to drugačije“. Venčanja su preskupa i nepotrebna. Iziskuju previše vremena i uzrokuju velike količine stresa kod mladenaca, kao i finansijski pritisak na kumove i roditelje. Veoma je bitno da odete na dug i relaksirajući medeni mesec i zakoračite u novi život bez nepotrebne ceremonije.

4. Biti roditelj je veoma zabavno

foto: Shutterstock

Biti ujak ili tetka jeste zaista ispunjavajuće. Ali jednom kada postanete roditelj, nećete moći da zamislite drugačiji život. Želećete da budete bolji čovek i da svakog dana radite na poboljšanju vašihroditeljskih veština.

5. Vodite računa o svom zdravlju

Ne morate da izgledate kao Švarceneger, ali bilo bi lepo da se tokom života bavite nekom fizičkom aktivnošću. Moguće je da budete fit i da steknete kondiciju u bilo kom životnom dobu. Ali što pre krenete, to će vam biti lakše i vi ćete se osećati bolje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs