Jednostavno a efikasno

Odložite krečenje kuće i uštedite pare: Očistite zidove ovom domaćom mešavinom i biće kao novi!

Pre temeljnog čišćenja otklonite veće mrlje i površinsku nečistoću...

Enterijer
Autor:
Odložite krečenje kuće i uštedite pare: Očistite zidove ovom domaćom mešavinom i biće kao novi!
Foto: Shutterstock

Ukoliko još niste planirali da krečite stan, a smatrate da bi zidove trebalo osvežiti, postoji način da to učinite. Naravno, ako ih često čistite suvim krpama, onda nema potrebe da ih redovno perete. Ali, ako ih mesecima niste čistili, tragovi nečistoće verovatno su vidljivi, pogotovo na belim površinama.

Pre nego što počnete temeljno da ih čistite, važno je da sa njih uklonite veće mrlje i površinsku nečistoću. To možete da uradite uz pomoć suve krpe ili usisivača. Ako to ne uradite, najverovatnije će se dogoditi da prilikom svakog pokreta na zidu ostavite ružan trag ili mrlju i da tako samo pogoršate izgled zidova.

Uređenje male spavaće sobe: Uz ovih nekoliko trikova napravite savršenu oazu mira!

foto: Shutterstock

Tek kada usisate površinu zidova možete da pređete na temeljnije čišćenje. U kanti vode napravite smesu od amonijaka, belog sirćeta i malo sode bikarbone.

Ovom mešavinom prvo obrišite manje vidljiv deo zida, možda sakriven iza komode ili troseda, da biste videli kako kreč reaguje na ovo sredstvo za čišćenje.

Ako ste zadovoljni rezultatom, sunđerom ili čistom krpom počnite da čistite zid, i to pokretima od poda ka plafonu. Preko očišćenog dela zida potom pređite čistom vodom koju ste sipali u drugu kofu ili lavor.

Na kraju, zidove osušite fenom ili suvom krpom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs