Pogledajte

Top 5 turističkih destinacija u 2018. godini: Izaberite savrešno mesto za odmor!

Kako odabrati sledeću tačku sletanja? Šta sve moramo da vidimo pre nego što se promeni ili nestane sa lica Zemlje? Koja će mesta promeniti vas i vaš pogled na svet?

Destinacije
Autor:
Top 5 turističkih destinacija u 2018. godini: Izaberite savrešno mesto za odmor!
Foto: Shutterstock

Svaki putnik i zaljubljenik u druge zemlje i kulture govori da je njegova lista „must“ destinacija svake godine sve veća i veća. Svaki put kada zakoračite nogom na novo i neistraženo tlo, vaše ambicije rastu i javljaju se želje za novim turističkim destinacijama.

Kako odabrati sledeću tačku sletanja? Šta sve moramo da vidimo pre nego što se promeni ili nestane sa lica Zemlje? Koja će mesta promeniti vas i vaš pogled na svet?

Sledeće destinacije obavezno neka se nađu na vašoj listi putovanja za ovu godinu.

1. Malavi

Nestvarno mesto u Turskoj o kojem bruji Internet: Raj na zemlji! (FOTO)

A post shared by Megan Wasteney (@megskw) on

Ova država je zrela za avanturu i otkrivanje. Malavi ima prostrane nacionalne parkove koji su bogati egzotikom i prirodom. Ogromno prostranstvo jezera Malavi, koji čini skoro petinu cele države, savršeno je za odmaranje dok pogledom upijate beskrajne obale od belog peska i ronite u kristalno prozirnoj vodi.

Godine 2017. završen je projekat „500Elephants“ – najveća translokacija slonova u istoriji čoveka. Pored ovih predivnih stvorenja, Malavijski rezervat Nkhotakota primio je i stotine drugih životinja. Atrakcija je i muzički festival „Lake of Stars“, kao i otvaranje novog kampa „Robin Pope Safari“ u nacionalnom parku „Livonde“.

2. Aisen, Čile

Nijedno mesto nije tako netaknuto i avanturističko kao što je to Aisen, krajnja granica severne Patagonije. Daleko, retko naseljeno stanište ogromnih ledenica, fjordova i vrhova sa snežnim obodima pravo je mesto gde se možete odvojiti od sveta, diskonektovati se i uživati u izvrsnoj izolaciji koju inspirišu čarobni pejzaži.

3. Farska ostrva

Tri zaboravljene destinacije koje se nalaze u našem komšiluku: Savršeno vikend putovanje! (FOTO)

A post shared by Roberto Vanni (@robi.vans) on

Iako tehnički deo Kraljevine Danske, ovaj arhipelag je autonomna zemlja sa sopstvenom kulturom i valutom. Kulturne znamenitosti su glavni adut ovih ostrva. Čitava država broji oko 50.000 hiljada ljudi. Ovde se nalaze neki od najboljih restorana, a jedan od njih ima i Mišelinovu zvezdu. Restorani nude jako kvalitetnu hranu, s obzirom da imaju lak pristup vodama i raznovrsnim morskim plodovima. Reljef je bogat vrtoglavim planinama i liticama koje oduzimaju dah. Zatim, mnogobrojnim vodopadima, kućama sa travnatim krovom i egzotičnim životinjskim svetom.

4. Bolivija

Bolivija tek treba da se otkrije. Ona nudi toliko toga da ne znate odakle da krenete. Poznata je po „dramatičnomreljefu i nesvakidašnjoj prirodi. Salar de Ujuni je najveće slanište čiji će vidik sigurno da vas ostavi bez daha. Međutim, polako rastu i jačaju glavni kulturni centri poput grada La Paz. Bolivija je trenutno u razdoblju dugoročnih privrednih promena usmerenih ka održavanju stabilnih cena i stvaranju uslova za ekonomski rast.

5. Severni Brazil

Planirate da putujete sami: Ovo su najbolje evropske destinacije koje treba da obiđete!

Novi direktni letovi iz Sao Paula stižu do teško pristupačnih delova Brazila (poput plaže Jericoacoara). Ranije je ovim delovima zemlje moglo da se pristupi samo motorima. Ova plaža stoji nadomak malog ribarskog sela, koje do pre 20 godina nije imalo ni puteve ni struju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs