ideja

Tri zaboravljene destinacije koje se nalaze u našem komšiluku: Savršeno vikend putovanje! (FOTO)

Toliko je manje poznatih lokacija koje se nalaze u našoj neposrednoj blizini, ali uglavnom biramo izlete u popularne evropske gradove. Krajnje je vreme da otkrijete možda ne tako izvikane destinacije, ali ništa manje privlačne i što je takođe vrlo važno, pristupačne, a tu je još jedna stavka: nema gužve

Destinacije
Autor:
Kotor, Crna Gora, Foto: Shutterstock

U poslednje vreme kada su pojedine svetske destinacije nebrojeno puta viđene na raznim društvenim mrežama, pronaći manje poznato mesto ili grad ravno je čudu. Međutim, ova mesta kojima je pridata manja pažnja u medijima, počinju konačno da dobijaju više pažnje i to s dobrim razlogom.

 

Prazne bele peščane plaže, prirodne lepote bez gužve i večera zbog koje nećete pasti u iskušenje da opljačkate banku.

 

Zainteresovani?

 

Prosečni "Airbnb" smeštaj na nekima od ovih manje poznatih odredišta ne prelazi cenu od 35 evra po noći, dok će iznos večere biti maksimalno 20 evra u lokalnom restoranu. Ono što je možda najbolje jeste to da se ove većini neotkrivene destinacije nalaze u našem neposrednom komšiluku.

 

Zato požurite i otkrijte ih dok još nisu postali klasičan turistički hit.

 

Kotor (Crna Gora)

 

Za one bliže crnogorskoj granici, Kotor može biti i super izbor za vikend putovanje jer ima pogodnosti savršenog evropskog odmora: pogled na jezero, stare kamene ulice, svežu morsku hranu i romantične pansione.

 

Osim toga, samo je pola sata vožnje od Budve i Svetog Stefana, dve destinacije na obali Crne Gore koje se moraju videti. Ako je moguće, idite van sezone (npr. april ili maj) jer tada ćete imati plaže, pešačke staze i degustaciju lokalnih vina samo za sebe.

 

Čovek koji je obišao ceo svet: Slavni Entoni Bordejn ima važan savet za sve ljubitelje putovanja!

 

A post shared by Travel is my therapy... (@dragadj) on

Brašov (Rumunija)

 

Rumunska regija Transilvanija odiše dozom misterije, po čemu je i najpoznatija, a zbog svojih legendi privlačna je u bilo koje doba godine. Istražite Drakulinu domovinu iz šarmantnog pastelnog grada Brašova u čijoj se tvrđavi nalaze trendi kafići i restorani.

 

U blizini se nalaze gradovi Segešvar i Rašnov (ne propustiti dvorac Bran i Rasnov). Od hotela do "Airbnba", hrane i koktela, ovde je sve neverovatno pristupačno, te se ne morate plašiti za svoju kreditnu karticu (ako uspete rezervišite i spa dan samo za sebe).

 

Jednostavni načini: Izborite se s mučninom kod dece tokom putovanja!

 

A post shared by Alex Spatari (@spatari) on

Jezero Ohrid (Makedonija)

 

Ovaj uspavani gradić smešten je na najstarijem jezeru u Evropi. Prelepo Ohridsko jezero okruženo je visokim planinama i mnogobrojnim spomenicima kulture i već dugo je ponos makedonskog turizma. Tu su i duga staze za šetnju koje će vam biti preko potrebne nakon uživanja u obilnim i daleko poznatom makedonskim specijalitetima. Rezervišite i izlete u Nacionalne parkove Sveti Naum i Galičica, ako ste avanturističkog duha ili upijajte zrake sunca uz čašu vina na obali jezera.

 

Ne idete na more, pa šta: 5 sjajnih načina da uživate u odmoru bez putovanja!

 

A post shared by Neslihan Nasır (@neslihannasir) on

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs