DOPUSTITE DA SE DESI MAGIJA

Čovek koji je obišao ceo svet: Slavni Entoni Bordejn ima važan savet za sve ljubitelje putovanja!

Opustite se i dozvolite da vam se dogodi magija.

Destinacije
Autor:
Foto: Profimedia

Kad negde putujete obično želite da vidite što je više moguće, mada ste za to u 99 odsto slučajeva, prilično vremenski ograničeni. Recimo, ako idete tri dana u Pariz, ne morate nužno da posetite i Luvr i Orsaj, Ajfelov toranj i Versaj, jer će se vaš boravak ovde svesti na besomučno jurcanje s jedne lokacije na drugu.

 

Upravo ovakvo mišljenje, da je greška negde ići i sve isplanirati unapred da biste što više toga videli, deli i slavni kuvar – Entoni Bordejn.

 

U intervjuu za časopis Tajm, slavni kuvar je želju turista da sve isplaniraju i obiđu sve nazvao greškom.

 

"Na putu je teško organizovati vreme, pa kad ste kratki s vremenom ne morate ići na lokacije na koje svi idu. Opustite se i dozvolite da vam se dogodi magija", izjavio je.

 

Hipnotišuće lepo, ali smrtno opasno: Sve što niste znali o poznatom lekovitom moru!

foto: Profimedia

Klasične turističke ture vas prema njegovom mišljenju samo ograničavaju, jer "ništa vam se posebno neće dogoditi ako u Parizu odlučite da razgledate Luvr i Ajfelov toranj, a mnoge 'sitne' stvari zanemariti".

 

"Planovi bi trebalo da budu promenjivi", smatra on, a preporučuje i da je bolje provesti više dana na jednom mestu i opipati kako ono zaista "diše", nego leteti s jedne destinacije na drugu.

 

Takođe, Bordejn poziva i na otkrivanje manje poznatih destinacija i preporučuje da se opustite i u putovanju uživate, bez obaveze da "morate" videti neku znamenitost.

 

Tako da, ako ste na sto muka zbog planiranja vašeg sledećeg putovanja, poslušajte mudrog Tonija, opustite se i dozvolite da se i vama dogodi magija.

 

Veličanstveno cvetanje japanske trešnje: Lepota i raskoš proleća u Zemlji izlazećeg Sunca! (FOTO)

foto: Profimedia

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...