Čega se dosetila!

Zabranili ruskoj novinarki da unese kofer u avion: Smislila je urnebesan plan! (FOTO)

Nije znala za promenjena pravila avioprevoznika u vezi sa ručnim prtljagom, a kako ničega nije želela da se odrekne, došla je na ovu nesvakidašnju ideju

Zanimljivosti
Autor:
Zabranili ruskoj novinarki da unese kofer u avion: Smislila je urnebesan plan! (FOTO)
Foto: Facebook / dasha.mosunova

Bizaran slučaj dogodio se na aerodromu Krasnojarska, trećeg po veličini grada u Sibiru. Darja Mosunova, majka četvoro dece, novinarka, spisateljica i blogerka odlučila je da zakopa svoj kofer u obližnju šumu pored aerodroma jer nije smela da ga unese u avion zbog novih pravila o ručnom prtljagu, pišu ruski mediji.

Naime, prema novom pravilniku niskobudžetnog avioprevoznika "Pobeda" koji je stupio na snagu 5. novembra 2017. maksimalna težina ručnog prtljaga smanjena je sa 10 na 5 kilograma.

Avionsku kartu Darja je kupila još u oktobru i tvrdi da nije znala za nova pravila. Ona je, naime, putovala na konferenciju u Jekaterinburg i bratovljevu svadbu. U crvenom koferu imala je, između ostalig, svečanu haljinu i kostim.

Kada je Darja stigla na aerodrom i htela da se prijavi za ukrcavanje, tražili su joj da doplati za kofer. Nije imala gotovinu, a kartice nisu primali. Ubrzo je smislila urnebesan plan.

Svi misle da one imaju posao iz snova: Stjuardesa otkrila šta sve mora da uradi pre leta!

"Stavila sam na sebe svu odeću iz kofera i, poput medvedića Vinija Pua, otrčala do obližnje šume. Na temperaturi od - 40 C iskopala sam rupu u koju sam stavila crveni kofer. Zakopala sam ga i odjurila opet na aerodrom, pa do aviona", napisala je na Fejsbuku.

Sledećeg dana pozvala je svoju dobru prijeteljicu Nataliju koja je otišla do aerodroma i pronašla mesto gde je bio zakopan crveni kofer. Bilo je -38 C.

Zanimljivo je da Darja u crvenom koferu nije ostavila vredne stvari, ali nije želela da ostane bez njega, pa je nazvala Nataliju.

Bajata hrana, legla zaraze: Ove stvari o avionima nikada nećete čuti od stjuardesa!

"To je prijatelj, hvala Natalija. Čak ni suprug nije hteo da mi pomogne", napisala je na Fejsbuku.

Darja Mosunova (42) iz Krasnojarska je izvršna direktorka neprofitne organizacije Fondacija Viktora Astafjeva, poznatog ruskog pisca.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs