pogledajte

Veličanstveno cvetanje japanske trešnje: Lepota i raskoš proleća u Zemlji izlazećeg Sunca! (FOTO)

Proleće svu svoju raskoš i lepotu pokazuje u Japanu zato ne postoji bolje vreme za pojeti Zemlji Izlazećeg Sunca. Naime, upravo tada počinje veličanstveni cvat japanske trešnje

Destinacije
17:44h Autor:
Veličanstveno cvetanje japanske trešnje:  Lepota i raskoš proleća u Zemlji izlazećeg Sunca! (FOTO)
Japan, Foto: Shutterstock

U Japanu počinje sezona cvata trešnje, poznata kao sakura, a signalizira početak proleća. Ovo je godišnji događaj toliko značajan da postoje predviđanja koja pokazuju tačno kada i gde se očekuje cvetanje trešnje, a milioni turista s razlogom dolaze u Japan baš u ovo doba godine.

6 prelepih destinacija u Srbiji: Izvori koji će vas očarati svojom lepotom! (FOTO)

A post shared by Cate.C (@catecjewelry) on

Međutim, ako se uzme u obzir činjenica da se događaj sakure proteže kroz maksimalno dve nedelje, razumljivo je da bi ljudi želeli da saznaju kada će nastupiti period između "kaika" (pupanja) i "mankai" (punog cvata) kako bi što više iskoristili "hanami" (sezone gledanja cvetova).

25 najlepših plaža u Evropi: Posetite ih dok ne postanu izvikane i papreno skupe! (FOTO)

Japanska meteorološka korporacija (JMC) objavila je najnoviju prognozu procvata trešnje. Prognoza se temelji na različitim činiocima, kao što su niske temperature tokom jeseni i zime, kumulativne temperature, prethodne podatke i status rasta trešnje. Za 2018. se predviđa da će sakura u Tokiju doći do vrhunca cvetanja oko 26. marta. Fukuoka bi trebala da vidi cvetove dan kasnije od Tokija – 23. marta, dok će Nagoja i Šizuoka morati da pričekaju do 20. marta.

Nisu imali novca nigde da otputuju, pa se dosetili ovoga: Obišli pola sveta bez dinara, ne plaćaju račune, svaki dan uživaju u luksuzu! (FOTO)

Sakura u Kjotu bi trebalo da počne da cveta 29. marta, a slede ga Osaka 30. marta. Međutim, očekuje se kako će se neka područja na južnom Kjušu otvoriti nedelju dana kasnije nego inače, poput Kagošime, s cvetovima kojima se predviđa otvaranje 2. aprila.

U hladnijim područjima Severnog Japana sezona procvata trešnje obično se događa kasnije od ostatka zemlje. Predviđa se da će se sakura u Aomori u regiji Tohoku otvoriti 24. maja,a poslednji cvetovi trešanja predviđeni su u Hokaidu. U svakom slučaju ne postoji bolje razdoblje od proleća za posetu Japanu…

A post shared by Attila Sandor (@attila_sandor) on

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs