Neverovatan život

Nisu imali novca nigde da otputuju, pa se dosetili ovoga: Obišli pola sveta bez dinara, ne plaćaju račune, svaki dan uživaju u luksuzu! (FOTO)

Baškare se na raskošnim imanjima

Lifestyle
15:50h Autor:
Foto: Youtube Printscreen / The Time

Jedan avanturistički nastrojen par iz Londona otkrio je kako su uspeli da žive luksuzno na različitim krajevima sveta, a da pritom ne moraju da plate bukvalno ni dinar za smeštaj i račune!

 

Ketrin Perkins (55) i njen partner Teri Sajmonds (59) živeli su na 44 različita imanja otkad su aprilu 2014. godine postali - čuvarkuće!

 

Par trenutno živi u zapadnoj Australiji, dobija besplatan smeštaj u zamenu za čuvanje kuće dok su vlasnici na godišnjem odmoru. Prihvatili su nomadski život, koji isključuje plaćanje smeštaja, struje, vode i interneta.

 

"Osećamo se kao da su stalno praznici. Kad smo se Teri i ja zaljubili, nismo imali dovoljno novca da sebi priuštimo putovanja, pa smo se dosetili kako bi bilo super da čuvamo kuće ljudima dok su oni odsutni. Što smo više to radili, više nam se svidelo", rekla je Ketrin za Dejli mejl.

 

Poslao 1.200 molbi za posao, svuda ga odbili: Otišao u Kanadu, zaradio bogatstvo za godinu dana!

foto: Youtube Printscreen / The Time

Istražujući tako razne delove sveta, ovaj par, koji sam pokriva jedino troškove prevoza, već je boravio u kućama širom Velike Britanije, Novog Zelanda i Australije.

 

"Čuvanje tuđih kuća daje vam slobodu da ne morate da razmišljate o hipoteci i osiguranju, pomaže vam da živite bez stresa. Živite na različitim mestima, istražujete različita područja, upoznajete zanimljive ljude i brinete se o ljubimcima bez pokrivanja troškova veterinara. Bili smo na imanjima s bazenima i kućnim bioskopima. Nikad sebi ne bismo mogli da priuštimo takav život, ali sad uživamo u privilegijama tuđeg luksuza", priča Perkins.

 

Ona dodaje i kako su u 99 odsto slučajeva pazili na životinje, uključujući svinju po imenu Džordž.

 

Ima platu 30.000, i može sebi sve da priušti: Beograđanka otkriva kako!

foto: Youtube Printscreen / The Time

"Upoznali smo stvarno predivne životinje, ali s njima se brzo povežete pa bude teško kad morate da se rastanete", kaže Ketrin Perkins.

 

Njihov boravak obično traje između nedelju dana i čak više od četiri meseca. Sprijateljili su se s mnogim vlasnicima kojima su čuvali kuću više puta.

 

Njihova obaveza je da održavaju kuću i travnjak, hrane životinje i izvode ih u šetnju.

 

Kako dvoje odraslih, troje dece i 2 psa udobno žive u 28 kvadrata: Dom koji će vas oboriti s nogu! (VIDEO)

"Mi ne živimo na tuđoj grbači. Sami sebi kupujemo hranu, a ako uzmemo i koji sastojak iz kuće, obvezno ga zamenimo novim", ističe Perkins i dodaje da su ona i njen partner postali profesionalci u pakovanju kofera.

 

"Ne nosimo puno stvari i tako smo naučili da se ne vežemo za materijalno. Što se tiče ovakvog načina života, ne mislimo da prestanemo u bliskoj budućnosti", zaključuje Ketrin.

 

Devojka (21) se obogatila preko noći: Novac je samo stizao, kupila sam automobil, putujem svuda

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...