Ničiji život nije savršen

Upoređivanje sa drugima nije dobra stvar: Ovo su 3 jako dobra razloga zašto nikada to ne treba da radite!

Možda ti se čini da su svi drugi srećni, jer ih stalno viđaš nasmejane, ali kako možeš da budeš sigurna da osmeh nije samo maska?

Zanimljivosti
15:42h Autor:
Foto: Shutterstock

Upoređivanje s drugima sigurno neće učiniti da se osećaš zadovoljnije sobom. Uvek ćeš naći nekoga ko je – pametniji, uspešniji, snalažljiviji, duhovitiji, lepši od tebe, zbog čega ćeš se osećati loše u svojoj koži. Upoređivanje s drugima može uzrokovati i depresiju, pa ti stoga otkrivamo nekoliko razloga zbog kojih to nikako ne bi trebalo da radiš.

 

Prestani da kritikuješ – ako manje kritikuješ druge, manje ćeš kritikovati sebe. Umesto da vidiš samo negativne osobine, potrudi se da u svima vidiš nešto dobro. Na isti način posmatraj i sebe, izdvajaj svoje vrline i ponosi se njima.

 

10 stvari zbog kojih nikome ne treba da se izvinjavate: Ljudi treba da vama budu zahvalni jer ste iskreni!

foto: Shutterstock

Ničiji život nije savršen – možda ti se čini da su svi drugi srećni, jer ih stalno viđaš nasmejane, ali kako možeš da budeš sigurna da osmeh nije samo maska? Ne možeš da znaš šta se krije ispod površine, a ako idealizuješ druge, verovatno smatraš da ti nikada nećeš biti takva. Ali, pri tome zaboravljaš da svi imamo probleme i da ničiji život nije savršen.

 

Upoređuj se sama sa sobom – umesto da stalno gledaš šta drugi rade, posveti se sebi. Upoređuj svoju prošlost i sadašnjost kako bi se uverila da si se promenila, napredovala, sazrela. Ovakvo upoređivanje učiniće da se osećaš srećnije i zadovoljnije.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs