Obavezno ih posetite

Najlepši trgovi na svetu: Mnogi su nam bliže nego što mislite! (FOTO)

Ukoliko ste znatiželjni, čitajte dalje i saznajte kojih 10 trgova jednostavno morate posetiti

Destinacije
Autor:
Foto: Profimedia

Prelepi, srednjevekovni, zadivljujući i prepuni ljudi, gradski trgovi predstavljaju centralnu atrakciju za sve putnike i lokalno stanovništvo, ali takođe i glavno okupljalište zajednice.

Veliki ili mali, trgovi postaju srce svakog grada, sa vašarima i otvorenim pijacama, muzičkim koncertima i kulturnim događajima koji se na njima održavaju, prepuni restorana koji nude lokalne kulinarske specijalitete, udobne kafiće i monumentalne spomenike koji evociraju na neka lepša stara vremena u životu naroda, grada i trga, što nikako ne sme biti zaboravljeno prilikom posete nekom od ovih mesta.

Ukoliko ste znatiželjni, čitajte dalje i saznajte kojih 10 trgova jednostavno morate posetiti.

10. Grand Plejs – Brisel

Predivni Brisel može da ponudi svim gostima uživanje u „Grand Place“ skver, okružen Breadhouse prodavnicama, Gradskom većnicom i bivšim kraljevim dvoranama koje su uvek prepune turista. Tokom avgusta, ukoliko ste dovoljno srećni, možete provesti ovde nekoliko dana i uživati na trgu prekrivenom cvetnim tepihom.

Grad u kome vas lepota i zabava očekuju na svakom koraku: Ovde se živi punim plućima!

9. Stari Gradski trg - Prag

Srednjevekovni i romantični Prag, ima mnogo toga da ponudi bilo kom putniku koji luta njegovim ulicama. Po svemu sudeći većina njih na kraju poseti Stari Gradski Trg smešten između Venceslas Skvera i Čarlsovog Mosta.

8. Trg Svetog Marka - Venecija

Pokoravajući Evropu, Napoleon je ovo mesto nazvao „Piazza San Marco“, a glavni venecijanski trg predstavlja jedno od najposećenijih mesta na starom kontinentu.

Sav luksuz na jednom mestu: Gradovi u kojima se kriju najskuplje ulice na svetu!

A post shared by Magica Italia (@magicaitalia) on

7. Tiananmen Trg – Peking

Smešten u Pekingu, Tiananmen trg predstavlja jedan od najvećih gradskih skverova na svetu, sastoji se od monumenata iz perioda maoista, koji odvajaju zabranjeni grad od ostatka Pekinga. Ime ovog trga znači „kapija rajskog mesta“.

A post shared by Kelsey Merritt (@kelseymerritt) on

6. Glavni Gradski Trg - Krakov

Smešten u centru Starog Grada u Krakovu, Glavni Trg predstavlja najveći srednjevekovni grad u Evropi, sa istorijom koja datira iz. 13 veka.

5. Tajm Skver – Njujork

Poznati Tajm Skver koji vodi do Brodveja i Sedme Avenije postao je ikona grada koji nikada ne spava. Ovaj trg poseduje nesvakidašnju lepotu, sa velikim LED svetlima i reklamama dobro poznatim celom svetu.

Fantastični kadrovi Njujorka: Grad koji iz ptičje perspektive izgleda još lepše i moćnije!

A post shared by Gigi A (@gigi.nyc) on

4. Trg Svetog Petra – Rim

Spajajući Vatikan i Rim, Trg Svetog Petra smešten je tačno ispred Bazilike istog sveca, koja svoje ime duguje jednom od Isusovih apostola i prvom katoličkom Papi.

A post shared by Yana Korovashkina (@yanakarmen) on

3. Plaza Del Kampo – Sijena

Legendarni toskanski region sastoji se od jednog od najbolje očuvanih srednjevekovnih trgova u Evropi i smešten je u Sijeni. Trg stoji u istorijskom centru grada i definitivno ga vredi posetiti prilikom putovanja u Italiju.

Raj za ljubitelje kupovine: 5 najboljih svetskih ulica za šoping!

2. Đema el Fna – Marakeš

Još jedan unikatan i impresivan trg na našem svetu smešten je u Marakešu i konstantno opčinjava turiste iz svih delova sveta i afričkog kontinenta.

1. Crveni Trg - Moskva

Crveni Trg je verovatno najznačajniji i najpoznatiji centar Moskve, zajedno sa katedralom Svetog Bazila i Državnim muzejom istorije, Kremljom i Lenjinovim muzejom, ističući se svojim bogatstvom i istorijsko kulturnim nasleđem.

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...