Srbija

Ko prošeta ovom stazom, leči i dušu i telo: Patrijarh Pavle je njome uvek išao tačno 4 kilometra!

Zbog dužine staze predloženo je i da se postave klupe za odmor, koje će dodatno uticati na smirenje onih koji njome šetaju

Destinacije
Autor:
Ko prošeta ovom stazom, leči i dušu i telo: Patrijarh Pavle je njome uvek išao tačno 4 kilometra!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Manastir Vujan i Banju Gornja Trepča povezuje jedna staza koja danas nije prohodna, a dugačka je četiri kilometra. Meštani su izrazili želju da je obnove i nazovu po pokojnom patrijarhu Pavlu.

"To je staza zdravlja i vaskrsenja, što bi za srpski narod imalo neku simboličnu vrednost. Mislim da bi sama šetnja stazom imala izuzetno lekoviti značaj za ljude koji bi došli iz grada da malo obnove svoju energiju", kaže meštanin Milisav.

Ovom stazom često je prolazio patrijarh Pavle, odnosno svakodnevno kada bi išao u manastir. Uvek je išao istom trasom, dugom četiri kilometra.

Srpski gradić sa najviše jezera: Ovde ćete se provesti lepše nego u Veneciji! (FOTO)

foto: Profimedia

Zbog njene dužine predloženo je i da se postave klupe za odmor, koje će dodatno uticati na smirenje onih koji njome šetaju.

Ovu inicijativu podržali su i na bogomoljskoj planini Vujan.

"Mislim da bi to i moglo malo da se uredi, da tom stazom dolaze banjski gosti, da posete manastir Vujan, ali istovremeno i da se kreću kuda je patrijarh odlazio do banje i vraćao se nazad", rekao je arhimandrit Novak Nikitović, iguman manastira Vujan.

Okružena sa 5 mora, u njoj ljudi žive dugo i bez bolesti: Ovo je najzdravija zemlja na svetu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs