Država iz snova

Okružena sa 5 mora, u njoj ljudi žive dugo i bez bolesti: Ovo je najzdravija zemlja na svetu!

Spakujte kofere i put pod noge
Destinacije
20:32h Autor:
Foto: Thinkstock

Ako želite da živite što duže, sve što treba da uradite jeste - da se preselite u Italiju!

 

Ova mediteranska država okružena sa pet mora označena je kao najzdravija zemlja na svetu po Bloombergovom Globalnom zdravstvenom indeksu od 163 zemlje. Tako beba rođena u Italiji može da očekuje da će živeti do osamdesetih.

 

Iako je Italija među najrazvijenijim zemljama sveta, njen rast stagnira već decenijama, gotovo 40% mladih je nezaposleno, a zemlja ima velike dugove.

 

Uprkos svemu, Italijani su u znatno boljoj formi nego Amerikanci, Kanađani ili Britanci, koji u velikom broju pate od visokog krvnog pritiska i holesterola, kao i od psihičkih problema.

 

Prespavati ovde znači uspeti u životu: Ovo mesto je sinonim za mir, spokoj i udobnost (FOTO)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

 

Italijanska kuhinja ima veliku zaslugu za dobro zdravlje nacije. Tu je i mediteranska ishrana, bogata povrćem i devičanskim maslinovim uljem, koju Italijani obožavaju.

 

Na drugom mestu liste najzdravijih zemalja našao se Island, a na trećem Švajcarska, dok se na četvrtom i petom mestu nalaze Singapur i Australija. U međuvremenu, 4.500 km južnije, u Sijera Leoneu, prosećno će sada rođeno dete umreti sa 52 godine starosti, piše The Independent, što je čini zemljom najgorom za život prema ovoj listi.

 

Svaka država ocenjena je na temelju očekivanog trajanja života, uzroka smrti i zdravstvenh rizika, poput visokog pritiska, pušenja, neuhranjenosti i pristupa pitkoj vodi.

 

Ovde su kuće kao iz bajke: Uske ulice, cvetne terase i jedinstvena arhitektura! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...