Blumberg presudio

Okružena sa 5 mora, u njoj ljudi žive dugo i bez bolesti: Ovo je najzdravija zemlja na svetu!

Na drugom mestu je Island, na trećem Švajcarska, dok se na četvrtom i petom mestu nalaze Singapur i Australija

Galerije 30.07.2019. - 11:23h Autor: Stil / net.hr
1 / 5 Foto: Shutterstock

Ako želite da živite što duže, sve što treba da uradite jeste - da se preselite u Italiju!

 

Ova mediteranska država okružena sa pet mora označena je kao najzdravija zemlja na svetu po Blumbergovom Globalnom zdravstvenom indeksu od 163 zemlje. Tako beba rođena u Italiji može da očekuje da će živeti do osamdesetih.

 

Iako je Italija među najrazvijenijim zemljama sveta, njen rast stagnira već decenijama, gotovo 40% mladih je nezaposleno, a zemlja ima velike dugove.

Uprkos svemu, Italijani su u znatno boljoj formi nego Amerikanci, Kanađani ili Britanci, koji u velikom broju pate od visokog krvnog pritiska i holesterola, kao


Italijanska kuhinja ima veliku zaslugu za dobro zdravlje nacije. Tu je i mediteranska ishrana, bogata povrćem i devičanskim maslinovim uljem, koju Italijani obožavaju.

 

Magični Ohrid: Makedonsko more ima crkava koliko u godini dana!

foto: Profimedia

Na drugom mestu liste najzdravijih zemalja našao se Island, a na trećem Švajcarska, dok se na četvrtom i petom mestu nalaze Singapur i Australija.

 

U međuvremenu, 4.500 km južnije, u Sijera Leoneu, prosećno će sada rođeno dete umreti sa 52 godine starosti, piše The Independent, što je čini zemljom najgorom za život prema ovoj listi.

 

Svaka država ocenjena je na temelju očekivanog trajanja života, uzroka smrti i zdravstvenh rizika, poput visokog pritiska, pušenja, neuhranjenosti i pristupa pitkoj vodi.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...