PRIZORI KOJI ODUZIMAJU DAH

OVAKO IZGLEDA RAJ NA ZEMLJI: Top 10 najlepših plaža na svetu! (FOTO)

Uživajte u pogledu

Destinacije
13:02h Autor:
OVAKO IZGLEDA RAJ NA ZEMLJI: Top 10 najlepših plaža na svetu! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Vodimo vas u obilazak najlepših plaža na svetu. Ako nas je pandemija korona virusa sprečila da putujemo, to nas ne može sprečiti da bar virtuelno posetimo ove čarobne destinacije.

Uživajte u pogledu na prelepe, mirne plaže prepune zelenila i palminog drveća, koje uz kristalno čistu zelenu ili plavu vodu, prestavljaju raj za sve posetioce.

Sejšeli

Jedna od najzapaženijih plaži sa peskom svetloroze boje je Anse Source d’Argent na ostrvu La Dig i predstavlja jednu od 115 komponenti ovog arhipelaga u Indijskom okeanu. Tirkizna voda je relativno plitka i zaštićena je od okeanskih talasa grebenom.

Maldivi

Maldivi se nalaze jugozapadno od Šri Lanke i sastoje od 1.102 ostrva grupisanih u 26 atola. Bistro plava voda je ono što najviše očarava posetioce.

Bora Bora

Ovo je jedno od magičnih ostrva Francuske Polinezije u južnom Pacifiku. Dugačko je samo 29 kilometara i leži u zaštićenoj laguni oivičenoj belim peščanim obalama. Bora Bora je zahvaljujući izolovanim plažama, mirnoj atmosferi i intimnim hotelima dobio i nadimak „romantično ostrvo“.

Navagio, Zakintos

Peščana plaža Navagio (Navajo), između visokih litica, smatra se jednom od najlepših – ne samo u Grčkoj, već i širom sveta. To nije samo zbog svoje slikovite lokacije, već i zbog kristalno čiste vode koja okružuje ovaj deo ostrva koji svakodnevno privlači mnogo turista. Ovde možete doći samo preko mora, sa jednim od putničkih brodova koji se kreću ovde. Dodatna atrakcija je olupina broda Panajotis napuštenog na pesku.

Playa de Amor, Meksiko

Ljubavna plaža se nalazi na ostrvu Marieta, na zapadnoj obali Meksika. Do nedavno je bila zatvorena za turiste, a trenutno ih sve privlači svojim neobičnim položajem u okruglom krateru. Zanimljivo je da to nije efekat prirodnog oblika, već ostatak američkih testova bombardovanja koji su obavljeni na ostrvu početkom 20. veka. Trenutno postoji rezervat prirode, a da biste došli do plaže morate imati posebnu dozvolu.

Bela plaža, Filipini

Kristalno čista voda i besprekorni beli pesak – to su dve karakteristične odlike ove slikovite plaže. Nema previše kafića i restorana, tako da plaža nije toliko prepuna kao ostala mesta na ostrvu, gde je turistička infrastruktura razvijenija. Savršeno mesto za opuštanje.

Lanikai Havaji

Pola milje prelepog pesma, drveće palmi koje krasi plažu s belim peskom, bujne tropske biljke i svakodnevno lepo vreme je ono što Lanikai čini jednom od najlepših plaža Havaja. Obala je zaštićena okolnim koralnim grebenom, što surfere čini smirenijim. Voda je uvek duboka i zelena, pa čini savršen pejzaž za sliku kao sa razglednice.

Frejzerovo ostrvo Australija

Smešteno na sunčanoj Queensland, 259 kilometara severoistočno od Brizbejna, Frejzerovo ostrvo je najveće peščano ostrvo na svetu i dom prelepih plaža. Ono se nalazi na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine i san je ekologa sa 1.664 kvadratnih kilometara netaknutnog prirodnog raja. Kišne šume sa stablima starim po 1.000 godina, koja niču iz peska.

Sent Barts

Jedno od mnogih ostrva u Karipskom moru, Sent Barts posetioce kupuje mešavinom francuskog šika i relaksacije na ostrvu. Sa predivnim izdvojenim plažama, dobrom francuskom kuhinjom i grandioznim hotelima, ovaj tropski raj je popularan kod pripadnika svetskog džet seta. Ostrvo je dugačko 13 kilometara i oivičeno je sa 20 plaža i malim uvalama sa plivačima i ljubiteljima sunca, prelepom vodom i belim peskom.

Smokvin zaliv Kipar

Smokvin zaliv (Fig tree bay) je najlepša plaža na Kipru, a treća na svetu. Naziv je dobila po drvetu smokve koje se nalazi u blizini još od 17. veka. Osim čiste vode i sitnog peska, ova plaža nudi mnogo barova, kafića i restorana na samoj plaži. Plaža se nalazi u mestu Protaras za koje kažu da je idealno za porodični odmor.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs