pogledajte

ŽIVOT BEZ STRESA, GDE VAŽI SAMO JEDNO PRAVILO: Skrivena komuna s 400 stanovnika je pravi raj! (FOTO)

Domove hlade i griju pomoću geotermalnih toplotnih pumpi, a veliku pažnju posvećuju svom zdravlju i fizičkoj aktivnosti...

Destinacije
Autor:
ŽIVOT BEZ STRESA, GDE VAŽI SAMO JEDNO PRAVILO: Skrivena komuna s 400 stanovnika je pravi raj! (FOTO)
Foto: Profimedia

Serenbe je ekokomuna skrivena među četiristotinjak hektara šumskog područja južno od Atlante u Sjedinjenim Američkim Državama. Zajednica je stvorena pre 15-ak godina prema dizajnu arhitekta dr. Filipa Taba i idejama bračnog para Najgrin, koji u njoj živi. Osnovna je ideja komune život bez stresa, odnosno prema principima po kojima su živeli naši preci. Članovi žive u skladu s prirodom. Jedu isključivo organsku hranu koja se uzgaja na lokalnim farmama, a na raspolaganju imaju i tri gurmanska restorana.

Domove hlade i greju pomoću geotermalnih toplotnih pumpi, a veliku pažnju posvećuju svom zdravlju i fizičkoj aktivnosti. Stanovnici Serenbea rade u bašti, jašu konje i kuda god mogu, idu – pešice. Komuna prigrljuje sadržaje za koje ima najviše interesa bez obzira na godine, kao što su venlnes-centar, fitnes-centar sa studijem za jogu i pilates, a na raspolaganju je i zajednički veliki bazen. U Serenbeu je na ceni ljubav prema prirodi, strast prema životu i zajednici te kreativnost. Komuna podstiče kreativni rad te redovno organizuje brojna umetnička predavanja, izložbe, prikazivanja filmova za svoje članove, kao i njihove goste. Kako izgleda život u komuni Serenbe, pogledajte u fotgrafijama ispod.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs