Neki će vas iznenaditi

Imaju odlične plate, a male troškove: 7 najjeftinijih evropskih gradova za život! (FOTO)

U istraživanje je uključena jedna vrlo bitna stavka, ona o prosečnim platama i zaradama u tim gradovima

Destinacije
20:02h Autor:
Foto: Profimedia

Na Starom Kontinentu nekima je baš dobro. Ne samo što žive u lepim gradovima prepunim svega, već su ti gradovi i među najjeftinijima u Evropi. Naravno, pre nego što nas napadnete i zapitate se kako je moguće da je Barselona među najjeftinijim gradovima dobre stare Evrope, recimo da je u istraživanje uključena jedna vrlo bitna stavka, ona o prosečnim platama i zaradama u tim gradovima.

 

Naravno, uključene su i cene namirnica, restorana, stanovanja, transporta, ali naravno, prema prosečnim platama.

7. Barselona

Jedna od najpopularnijih destinacija na svetu, grad koji je svojom genijalnošću ukrasio veliki Gaudi, privlači ogroman broj turista iz celog sveta, ali i ljudi koji dolaze u potrazi za boljim poslom. Naravno, kad dođete kao turista, činiće vam se da i nije sve tako jeftino, ali s obzirom na visoka primanja građana Barselone, troškovi života uopšte nisu veliki.

 

Ovde se dobro jede, još bolje pije, a stomak vas boli od smeha: Najsunčanija zemlja u Evropi! (FOTO)

foto: Shutterstock

6. Lisabon

Iako plate ovde nisu nešto visoke, istraživanje je pokazalo da isto tako, visoke nisu ni cene. Prestonica Portugala je predivna, prepuna bogate istorije, večno osunčana, tako da je sve u svemu, znajući i za troškove, jedno od najboljih mesta za život.

 

Uz Los Anđeles, Moskvu i Lisabon: Ohrid među top 10 najboljih gradova za putovanje!

foto: Shutterstock

5. Atina

Jeste, Grčka je poslednjih godina u ogromnoj ekonomskoj krizi, ugasilo se mnogo radnih mesta i ne živi se dobro kao pre desetak godina. Ali, ako imate solidan posao, Atina je prilično povoljno mesto za život.

 

Smaragdno ostrvo divnih plaža i dobrih ljudi: Dijamant Egeja, omiljena srpska destinacija! (VIDEO)

foto: Shutterstock

4. Talin

Glavni grad Estonije često se nalazi na popisu najboljih turističkih skrivenih atrakcija. Naime, arhitektonski je predivan, a bitna je stvar da život u njemu nije uopšte skup. Plus, recimo da su prosečne plate ovde u stalnom porastu.

 

Svi nose srednjovekovnu odeću i pevaju na sav glas: Ovo je najbajkovitiji grad Evrope! (FOTO)

foto: Profimedia

3. Solun

Ha, opet Grčka! Drugi grad po veličini u državi nalazi se na moru, a s obzirom da se radi o velikoj luci, postoje i dobre šanse za zaposlenje. Takođe, Solun je i značajno turističko središte zahvaljujući brojnim muzejima i istorijskim spomenicima.

 

Zemlja nezaboravnih prizora, sveže hrane i prijatnih ljudi: Iz nje ćete se vratiti zdraviji! (VIDEO)

foto: Shutterstock

2. Porto

U drugom portugalskom gradu po veličini uživaćete u istoimenom jakom vinu i pogledati dobru fudbalsku utakmicu. Grad se posebno diči jakom gastronomskom scenom, a posebni delikatesi su riblji specijaliteti. U okolini grada nalaze se i mnogobrojne plaže, pa Porto stvarno izgleda kao mesto poželjno za život.

 

Od ovih prizora ćete ozdraviti: Najšareniji gradovi na svetu! (FOTO)

foto: Shutterstock

1. Tartu

Prvo mesto zauzima najveći univerzitetski centar Estonije, grad Tartu. S nešto više od 100 hiljada stanovnika smatra se intelektualnom prestonicom zemlje. Gradom su nekada vladali Poljaci, Šveđani, Sovjeti, ali od 1991. i estonske nezavisnosti grad se neprestano doteruje i obnavlja tako da ako ga posetite, nema šanse da se u njega ne zaljubite.

 

Plava džamija, slavni dragulj Istanbula: 9 činjenica koje niste znali o prelepom zdanju! (VIDEO)

foto: Shutterstock

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs