obavezno pročitajte

Dala otkaz, sad zarađuje 8.000 evra od kuće: Morate da skupite petlju, ovo niste učili u školi!

Dala je otkaz na dosadnom poslu i posvetila se sopstvenim šemama zarađivanja novca iz udobnosti svoga doma – udvostručila je svoja primanja i tvrdi kako to može svako

Zanimljivosti
11:50h Autor:
Dala otkaz, sad zarađuje 8.000 evra od kuće: Morate da skupite petlju, ovo niste učili u školi!
Foto: Shutterstock

Rut Hinds (30) iz Engleske zarađuje između 5.000 i 8.000 evra mesečno baveći se različitim poslovima od kuće – pišući blog i prodajući stvari na "eBayu". Kaže kako se nikad više neće vratiti tradicionalnim poslovima.

Novac kaplje i kad ne radi

Prošlog leta snalažljiva blogerka je zaradila golemih 12.000 eura u samo dva meseca nakon što je počela da drži časove na internetu u kojima je delila svoje savete s drugima. “Imam mnogo više vremena. Neki od mojih prihoda su pasivni, što znači da se novac sliva čak i kad ne radim aktivno. Biti sam svoj šef daje mi osećaj mira jer znam da, ako i u kojem trenutku iz nekog razloga ne budem mogla da radim, to me neće ostaviti na ulici i bez dinara”, priča Hinds za Dejli mejl.

Od kada je promenila način poslovanja, kaže da ima više vremena za svog partnera, koji radi daleko od kuće. Srećnija je i manje nervozna u poređenju s onim ranije. “Sama kontrolišem koliko zarađujem umesto da mi to određuje poslodavac. Ovako sami stvarate prilike”, tvrdi blogerka, koja je preko noći zaključila kako je dotadašnji život nije ispunjavao i zakoračila u nepoznato bez prethodnog iskustva.

Riskirala i profitirala

“Nisam poznavala nikoga ko se bavio nečim sličnim, osim nekoliko stranaca o kojima sam čitala. Ipak sam odlučila da ću uspeti. Brzo sam uvidela koliko vam mogućnosti pruža internet i kako je moguće izgraditi karijeru na sasvim drugačiji način, onaj o kojem niste učili u školi. Biti uspešan ne znači da morate da nosite fino odelo i celi život presedeti u kancelariji”, kaže Hinds, koja je najpre počela da zarađuje pisanjem i prevođenjem.

Za samo nekoliko meseci počela je da zarađuje približno onoliko koliko je zarađivala pre. “Probala sam mnoge stvari, od kojih su neke ostale moj izvor prihoda do danas, a neke sam otpisala. Najveći problem nije pronalaziti legitimne prilike, već odmeriti šta vam se isplati, a šta ne. Ne valja da se preopteretite velikom količinom poslova i da se ni jednom ne posvetite kako treba”, zaključuje.

Poslovi koje Ruth radi od kuće

  • pisanje sadržaja za kompanije, uključujući blogove i promotivne materijale
  • pisanje za marketinške agencije i SEO kompanije koje trebaju spoljašnje saradnike
  • savetovanje vlasnika preduzeća koji žele da poboljšaju svoj marketing
  • prodaja neželjenih predmeta na "eBayu"
  • kupovina "vintage" odeće i preprodaja na "eBayu"
  • objavljivanje knjiga na "Amazonu"
  • stvaranje i prodaja internet kurseva i programa članstva – podučavanje vlasnika malih preduzeća kako unaprediti svoje sadržaje i privući više klijenata
  • podučavanje i savetovanje drugih "freelancera"
  • pisanje bloga – zarađuje od reklama koje se vrte na njemu; na početku je teško probiti se, ali treba vremena, nakon čega to može postati vaša dugoročna karijera ako volite da pišete i imate poruku koju želite da podeliti s ljudima
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs