Pravi odmor

Ne idete na more, pa šta: 5 sjajnih načina da uživate u odmoru bez putovanja!

Nije smak sveta to što ove godine ne idete na letovanje - toliko je stvari u kojima možete da uživate i bez toga
Lifestyle
03:42h Autor:
Ne idete na more, pa šta: 5 sjajnih načina da uživate u odmoru bez putovanja!
Foto: Thinkstock

More - prva asocijacija na leto.

Preplanuli ten, sunčanje, topli pesak pod stopalima i silni talasi koji podižu i zapljuskuju, čineći da se osećamo tako opušteno i odmorno. Tu su i zdravstveni razlozi - 10 dana na moru čini čudo za dušu i telo, a zašto, saznajte OVDE!

Međutim, činjenica je da živimo sve teže i nemamo svake godine novca da odvojimo za skupo putovanje, naročito kada su u pitanju porodice sa decom.

Ali, to što ne idete na more ne znači da je smak sveta! Pa šta? Zar nigde drugo nema zabave?

Evo sjajnih načina da vam godišnji odmor bude ispunjen opuštanjem, smehom, veseljem i pravom, duševnom i telesnom relaksacijom!

Jarčevi će plivati u novcu: Šta vam predviđa mesečni horoskop za avgust!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Posetite obližnje jezero ili bazen

Eto sjajne zamene za more! Iskupajte se, plivajte što više, sunčajte se, prskajte, spuštajte toboganima, dajte sebi oduška! Povedite partnera ili prijatelje, pa organizujte i pecanje i piknik uz jezero. Provešćete se sjajno!

Uživajte u knjigama

Ako ste ljubitelj čitanja, ali tokom godine nemate previše vremena, ovo je idealan trenutak. Pokupite knjige koje vam stoje nepročitane već mesecima i zaputite se u prirodu, na terasu, na udobnu ljuljašku ispod drveta u dvorištu... Gde god vam je volja i čitajte koliko god želite, bez žurbe i stresa.

Izađite sa prijateljima

Eto prilike da se vidite sa svim prijateljima kojima ste obećavali kafu već nekoliko meseci, ali niste stizali. Okupite se i uživajte kao u stara dobra vremena!

Nole se bacao u talase, Jelena pokazala telo u kupaćem: Đokovići na letovanju! (FOTO)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Organizujte kućnu žurku

Sada imate vremena i da spremite ručak, i sutradan da pospremite. Pozovite tu rodbinu koju dugo niste videli, a želite, okupite društvo kod vas i uživajte u dugim razgovorima i ukusnoj hrani. Druženje sa dragim ljudima će vas sigurno opustiti, pa vam ni pospremanje kasnije neće tako teško pasti.

Dan samo za sebe

Šta mislite o ideji da makar jedan dan posvetite samo sebi? Idite u šoping, svratite na kafu, častite se sladoledom, pogledajte dobar film u bioskopu, radite sve ono što odavno želite, ali nemate vremena. Nemate ni društvo, vaš partner ili prijatelji ne vole ove aktivnosti? Još bolje! Bar toga dana ugađajte samo sebi.

Mentalni detoks: Uradite odmah ovih 9 stvari i sve će vam krenuti u životu!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Fimski maraton

Jedna od omiljenih aktivnosti iz perioda školovanja kojih se svi sećamo, svakako su filmski maratoni! Sati gledanja filmova i serija, uz kokice, hladno piće i dragu osobu... Ovo je idealan trenutak i ko zna kada će se ponoviti, zato ga iskoristite da se, kada alarm počne ponovo da zvoni svakog jutra u 6, ne biste gadno pokajali.

Pobegnite iz grada

Iznenadite partnera ili prijatelje iznenadnim odlaskom u neko lepo mesto van vašeg grada. Ukradite im, recimo vikend, i stvorićete sebi i njima nezaboravne uspomene. Za to vam čak i ne treba mnogo novca - hranu možete da spremite i ponesete od kuće, a usput ćete već naći neki jeftin motel. Ili, još bolje, usudite se da kampujete!

Planina mu otkrila mudrost: Lazar (90) sa Golije upozorava šta morate da naučite i sebe i decu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs