Ne bismo joj bili u koži

Šta sve radi kraljevska dadilja: Odrekla se privatnog života zbog posla, ali zato ima ogromnu platu! (FOTO)

Biti osoba zadužena za odgoj budućih kraljeva i princeza nije nimalo lak zadatak, a to zna i najpoznatija dadilja Marija Tereza Turion Boraljo koja već godinama brine za dečicu princa Vilijama i Kejt Midlton

Lifestyle
10:32h Autor:
Šta sve radi kraljevska dadilja: Odrekla se privatnog života zbog posla, ali zato ima ogromnu platu! (FOTO)
Foto: Profimedia

Španjolka Marija Tereza Turion Boraljo je kraljevska dadilja koja pomaže vojvotkinji Kejt Midlton i princu Vilijamu u odgoju njihove dece. Posao je dobila 2013. nedugo nakon što se rodio princ Džordž. Nakon toga preuzela je brigu i oko njegove sestre Šarlot, a od pre nekoliko nedelja brine i o princu Luisu. Njen posao nije nimalo lak, a kako bi ga dobila pohađala je najbolje škole u kojima se školovala upravo za čuvanje dece najvažnijih diplomata, kraljeva ili holivudskih zvezda. Privatni život je podredila poslu, a za sve dobija oko 9.500 evra mesečno.

foto: Profimedia

Posao je dobila iznenada

Budući da vojvoda i vojvotkinja od Kembridža prvobitno nisu želeli dadilju za svog sina Džordža, odluka da je ipak unajme sve je iznenadila. Zato su privremeno u pomoć pozvali Džesi Veb, dadilju koja je odgajala prinčeve Vilijama i Harija. Sa 72 godine, Veb je pristala na tu ulogu ali samo privremeno dok joj ne pronađu adekvatnu zamenu. Nakon strogih provera, uslove je zadovoljila Marija Tereza Turion Boraljo, iz Palensije u Španiji. Zbog najboljih preporuka i dugogodišnjeg iskustva u čuvanju dece, upravo je ona postala dadilja broj jedan u Kensingtonskoj palati, a i danas je na tom položaju.

Njen posao i dom su u Kensingtonskoj palati

Njen posao nema radno vreme i mora da bude dostupna ceo dan i noć. Upravo zbog toga Kensingtonska palata je postala i njen dom. Turion Boraljo živi s princom Vilijamom i Kejt Midlton u apartmanu broj 1a unutar palate. Ima svoju poseban deo u kući, tako da joj je privatnost ipak donekle moguća.

Osim brige za dete, kraljevska dadilja mora da pere i pegla veš, šeta pse i priprema zdravu organsku hranu. Većina kraljevskih dadilja nikad se nije udala, ali svi su ih iz poštovanja oslovljavali s "gospođo". Druže se isključivo s drugim aristokratama.

Šta je princ Vilijam poklonio Kejt za rođenje trećeg deteta: Gest na kojem bi joj pozavidela svaka žena! (FOTO)

foto: Profimedia

Putuje s kraljevskom porodicom kada je to potrebno

Za pet godina otkako radi za kraljevstvo, Marija Tereza već je obišla nekoliko kontinenata. Sa svojim poslodavcima putovala je 2014. u Australiju, kada su sa sobom vodili princa Džordža, a isto se ponovilo i 2016. u Kanadi. Takođe, prošle godine je bila velika pomoć vojvotkinji Kejt tokom turneje po Poljskoj i Nemačkoj, kada je s njima putovala i princeza Šarlot.

Ima diplomu s najprestižnijeg univerziteta

Ako ste mislili da posao dadilje ne zahteva fakultet i diplomu, varate se. Biti kraljevska dadilja znači imati mnogo znanja i zadovoljiti brojne visoke kriterijume, a Marija Tereza ima sve to i mnogo više. Školovala se na prestižnom koledžu za dadilje, Norlandu, koji godišnje primi 90 studenata. Nakon završene četiri godine dobija se diploma, s tim da poslednja godina studija uključuje praksu u jednoj od dodeljenih porodica. Cena po godini skoro 16.000 evra. Mendi Donaldson, direktorka fakulteta garantuje svim svršenim studentima posao nakon diplomiranja, a do sada nije bilo izuzetaka. Studenti koji završe ovaj fakultet koji je smešten u Batu, na jugozapadu Engleske, uglavnom rade kao dadilje diplomatama, oligarsima, kraljevima i prinčevima ili zvezdama.

Skromna Kejt Midlton, mama kao bilo koja druga: Jednog pravila se drži od rođenja najstarijeg sina! (FOTO)

foto: Profimedia

Ima završen kurs odbrane od terorizma

Osim velikog znanja, odnosa prema deci i snalažljivosti, kraljevska dadilja mora da ima posebne sposobnosti i pri odbrani dece od bilo kakve tragedije ili napada. Zato se unutar škole gde se obrazovala Marija Tereza pohađaju i časovi samoodbrane i zaštite od terorizma.

"Dadilje se podučavaju svemu, od odbrambene vožnje do ostalih sigurnosnih pitanja, kako bi bile u stanju da se brinu za budućeg kralja ili kraljicu. Dakle Marija zna sve što je potrebno", rekli su iz kraljevske porodice jednom prilikom.

Buduće dadilje, između ostalog, moraju da polože i vozački ispit, ali i kurseve napredne vožnje, kada moraju da pokažu da su sposobne da se snađu u kriznim situacijama. Evo kako tačno izgleda taj test vožnje:

Decu uči i ono što joj nisu zadali

Budući da tečno govori i engleski i španski, Turion Boraljo postepeno uči princa Džordža i princezu Šarlot oba jezika. To ne smeta ni njenim roditeljima, ali ni mališanima. Tako je na primer poznato da je Džordž već sa 4 godine, pre nego što je krenuo u vrtić, znao da broji do deset na španskom jeziku.

Klinci koji će jednog dana vladati svetom: Ovo su naslednici slavnih monarhija! (FOTO)

foto: Profimedia

Poštuje poseban dres kod

Od dadilje se zahteva da se ne šminka ili eventualno minimum mejk apa, te da ne nosi nakit. Dozvoljene su tek skromne minđuše. Isto tako, svaka dadilja trebalo bi da nosi što udobniju odeću i obuću u kojoj će joj biti najlakše da radi s decom. Postoje i posebne uniforme koje dobiju svi studenti koledža u Norlandu. Uniforma nalik na haljinu midi dužine, je u svetlo smeđoj boji s belim okovratnikom i uključuje smeđi šešir i adekvatne cipele u istoj boji. Visoke potpetice nisu dozvoljene. Marija Tereza svoju uniformu oblači za najznačajnije kraljevske događaje. Kao što je bilo krštenje princeze Šarlot ili venčanje Pipe Midlton.

foto: Profimedia

Zarađuje vrlo dobro

Kako bi se skupo školovanje i naporan trud koji ulažu u svoj posao isplatili, svaka dadilja koja završi prestižni fakultet itekako je novčano osigurana od strane poslodavca. Veruje se da kraljevske dadilje zarađuju oko 9.500 evra mesečno, što na godišnje nivou iznosi oko 115.000 evra.

24 sata brinu o naslednicima krune: 10 strogih pravila kraljevskih dadilja!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs