Obavezno pročitajte

Kako da uštedite na putovanju: Trik saveti!

Postoje stvari na koje biste mogli da obratite pažnju i smanjite troškove
Porodica
13:10h Autor:
Foto: Shutterstock

Putovanja često mogu biti skupa, naročito ukoliko putujete sa porodicom. Postoje stvari na koje biste mogli da obratite pažnju i uštedite novac kada se odlučite za nove destinacije.

 

Evo koji trikovi će vam pomoći:

 

Tokom odmora: Kako se lečiti u inostranstvu!

 

1. Isplanirajte vreme

 

Ukoliko imate luksuz da je vaše vreme fleksibilno kada je u pitanju odmor, možete dosta uštedeti. Treba se pozabaviti kalendarom rezervacija i odrediti koja je nedelja najjeftinija za korišćenje putovanja. Statistike pokazuju da je najbolje vreme da ostvarite ovaj cilj prva nedelja juna, druga nedelja jula i poslednja nedelja avgusta.

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

2. Tražite preko interneta

 

Često turističke agencije reklamiraju svoje popuste preko mobilnih aplikacija. Studije su nedavno pokazale da je čak 57 odsto putovanja i 65 odsto hotelskih rezervacija rezervisano putem interneta. Kada su hoteli u pitanju tražite promotivne pakete. Ljudi često zaboravljaju da ih pogledaju, a to je savršena prilika da uštedite 15 do 20 odsto novca za rezervaciju.

 

Takođe, mobilne aplikacije često nude popuste ukoliko put rezervišete na ovaj način. Prethodno je potrebno da preuzmete ovu aplikaciju i možete dobiti uštedu na prevoz, smeštaj, izlet ili nešto slično.

 

Na granici mašte i realnosti: Plavi raj u srcu Maroka (FOTO)

 

3. Napravite svoj paket

 

Vodite računa o tome da avionske letove i hotelske usluge rezervišete zajedno jer je velika verovatnoća da ćete dobiti popust. Hoteli često daju nižu cenu soba ukoliko ste odmah rezervisali i let i platili unapred. Rezervisanje nekoliko komponenti putovanja i buking u paketu su veoma korisni za uštedu vašeg novca.

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

4. Nađite alternativu hotelu

 

Sve je popularnije da se umesto skupih hotela iznajmljuju privatni apartmani ili bungalovi. Ovakav smeštaj je jeftiniji zbog manjka osoblja, sadržaja i usluga. Ovakvi smeštaji su često u prirodi i imaćete veći osećaj privatnosti.

 

Porodični odmor iz snova: 7 najatraktivnijih evropskih gradova! (FOTO)

 

5. Uzmite All-inclusive aranžman

 

Mnogi oklevaju da rezervišu all-inclusive zbog straha od skrivenih dodatnih troškova ili nedostatka fleksibilnosti. Pročitajte ceo ugovor i sve ono napisano sitnim slovima, pa neće biti neprijatnih iznenađenja, a uštedećete mnogo novca. Za ljude koji imaju određen budžet kada je putovanje u pitanju ovo je fantastična opcija.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...