Godišnji odmor iz snova

Neverovatna čuda prirode: Top 5 najlepših plaža na svetu! (FOTO, VIDEO)

Ove plaže nisu samo prelepe, već su po nekim stvarima jedinstvene u svetu - tu su plaža čije more noću svetluca, pa ružičasta plaža, plaža s vrućom vodom, skrivena plaža i jedna pustinjska

Destinacije
14:02h Autor:
Foto: Shutterstock

Ružičasta plaža u Indoneziji

 

Nalazi se na ostrvu Komodo u Indoneziji, a toliko je neobična da imate osećaj kao da ste ušli na scenu neke lepe bajke.

 

Nazivaju je jednom od najlepših na svetu, a prepoznatljiva je po svojoj ružičastoj boji koju joj daju mikroskopski sitna stvorenja - foraminiferi. Ona proizvode crvenkasti pigment na koralnim grebenima. Kada se sitni komadići korala pomešaju sa peskom nastaje ova predivna boja.

 

 

Pustinjska plaža u Brazilu

 

Nalazi se u Nacionalom parku Lenkos Maranhenses i to - ne uz more, već u sred pustinje. Radi se o predivnim lagunama prepunim savršeno belog peska. Najbolje vreme za putovanje na to odredište je od maja do septembra kada je sve puno života, a mogu se videti i ribe. Nakon toga se lagune postupno isuše, a od februare ponovo počnu da se pune vodom.

 

 

Skrivena plaža u Meksiku

 

Kupanje i ronjenje na ovoj plaži je poseban doživljaj. Skrivena plaža nalazi se na vulkanskom arhipelagu Marieta, a do nje se dolazi plivanjem ispod stene. Plaža je dugo bila skrivena od očiju javnosti, ali kada su njene fotografije prvi put obišle svet, mnogi su poželeli da je vide.

 

 

A post shared by Linda Hoang (@linduhbear) on

 

Svetlucava plaža na Maldivima

 

Za ovu plažu kažu da je kao noćno nebo prepuno zvezda. Nalazi se na ostrvu Vadho, a zovu je More zvezda. Kada padne mrak, voda postane toliko svetlucava da je teško odvojiti pogled s nje. Za to su zaslužni fitoplanktoni koji svetle kada su uznemireni. Upravo ta plaža je popularna destinacija za odlazak na medeni mesec jer je bajkovita i vrlo romantična.

 

 

A post shared by Samuele Pillin (@samuelepillin) on

 

 

Plaža s vrućim izvorima na Novom Zelandu

 

Ova jedinstvena oaza nalazi se na poluostrvu Koromandel. Tamo geotermalna izvorska podzemna voda stvara mehuriće nalik onima u đakuziju.

 

Temperatura vode je oko 60 stepeni Celzijusovih, a posetioci kopaju male bazenčiće u pesku, pričekaju da se napune vodom pa se izležavaju u njima.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs