Nikad nije kasno

Ne čekajte ni dan više: Stavke koje treba da štiklirate pre 50. rođendana!

Mislite da imate svo vreme ovoga sveta? Ne dozvolite da dani uzaludno lete. Lagano, jednu po jednu stavku ispunjavajte i štiklirajte, pre nego što napunite pola veka

Zanimljivosti
Autor:
Ne čekajte ni dan više: Stavke koje treba da štiklirate pre 50. rođendana!
Foto: Shutterstock

1. Uložite u hobi

Većina nas predstavlja samo učesnike u večitoj trci za bogatstvom, uspehom, velikom kućom iz snova, atraktivnim partnerom… To je trka koja se nikada ne završava. A kada krenemo tim putem, u celoj toj jurnjavi, huci, buci, često zaboravimo na neke periferne stvari koje nas čine srećnim. Zaboravljamo da uložemo u naše hobije i aktivnosti zbog kojih se osećamo zadovoljno i srećno. Topla preporuka je da oživite davno zaboravljenu strast, i da uložite određeno vreme i resurse u istu, jer zaista vredi. Hobi je nešto što će vam izmamiti osmeh i podići raspoloženje. Bez obzira da li je to auto, bicikl, kućni ljubimac, baštovanstvo, bandži-džamping; trebalo bi da imate „to nešto“ što vas ispunjava.

Žene koje prkose godinama: Godine su ionako samo broj! (FOTO)

foto: Shutterstock

2. Investirajte u kuću/nekretnine

Nekretnine su možda jedno od retkih polja koje je ekonomska recesija ostavila netaknutim. Pre nego što se odlučite za kupovinu imovine, treba da obratite pažnju na nekoliko parametara: kakva će situacija biti za nekoliko godina, i, najvažnije, odgovara li ta investicija vašem budžetu na duže staze. Uložiti u kuću ili u zemljište je najvažnija i najveća investicija oko koje valja dobro da promislite. Kasnije slede sitnice koje će vam biti pravo uživanje. To je npr, odabir nameštaja, biranje odgovarajuće boje za zidove i tome slično. Uređenje i dekoracija transformišu kuću u pravi dom i to predstavlja odraz onoga što vi zapravo jeste.

3. Putujte kad god možete

Putovanja su odličan način da istražite svet i upoznate različite kulture, običaje i ljude. Živeti život izvan vaše zone komfora je svakako i izazovno i okrepljujuće. Pomislite na sva nova mesta, iskustva, nove ljude i iznad svega priče i anegdote koje stvarate dok putujete. I nemojte čekati da napunite 50, 60. godina, da odete u penziju, da vam se deca odsele… ne! Putujte uvek, svuda, kada god vam se za to ukaže mogućnost. Putovanja vam ne pomažu samo da otkrijete svoj skriveni potencijal, već se ponašaju kao učitelj života – da bolje spoznate sebe, svoje unutrašnje „JA“.

Nikada nije kasno za uspeh: Ne plašite se novih početaka u četrdesetim i pedesetim!

foto: Shutterstock

4. Uživajte u vožnji

Bilo bi cinično od nas kada bismo konstatovali da stariji nemaju ukusa što se tiče motora ili automobila. Nakon što se suočite sa svim dugovanjima, platite sve račune, kupovina motora/automobila kojeg ste oduvek želeli biće prava investicija. Kvalitet i stil u jednom nije samo trend, već način života i, na neki način, nešto što je uvek moderno i aktuelno. Dakle, ako se uklapa u vaš džep, samo napred! Ko još ne voli da se provoza u sumrak subotom uveče sa voljenom osobom? Godine su u ovom slučaju samo broj i potpuno su nebitne.

5. Budite filantrop

Empatija i saosećanje postaju sastavni deo vas tokom života. Međutim, manje od polovine svih ljudi „uvežbava“ ove osobine. Kada osetite da ste dostigli vrhunac u karijeri, porodičnom životu i zadovoljni ste potpuno svojim dostignućima i rezultatima, došao je trenutak da svoje vreme i energiju posvetite onima kojima je to vrlo važno. Negujte kulturu i naviku davanja i poklanjanja. Umesto što ćete baciti stare knjige, možete ih pokloniti lokalnoj biblioteci. Polovnu garderobu donirajte sirotištu i onima kojima je to najpotrebnije.

Svako želi da ima lep i ispunjen život. Da bude okružen ljudima koje voli i da bude voljen. Ne morate čekati 50. rođendan da učinite nešto što vas ili druge čini srećnim. Ne možete učiniti baš sve, ali malo po malo svakog dana – to je put ka uspešnom i srećnom životu. Tiha voda breg roni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs