Neverovatne

Žene koje prkose godinama: Godine su ionako samo broj! (FOTO)

Nega
13:04h Autor:
Žene koje prkose godinama: Godine su ionako samo broj! (FOTO)
Monika Beluči, Foto: Profimedia

Da pitate bilo koju ženu u kasnim 30-im kako bi volela da stari, verovatno bi vam većina njih rekla: kao Monika Beluči.

Ova prekrasna italijanka (52) je apsolutna predvodnica generacije žena koje su u 50-im godinama života, a izgledaju bolje od velikog broja upola mlađih žena.

U čemu je stvar?

Večna potraga za mladošću mnoge je odvela u pogrešnom smeru. Nažalost kao loš primer te potrage možemo navesti kraljicu popa, Madonu koja se izobličila u potrazi za serumom mladosti koji jednostavno ne postoji.

Fatalna zavodnica Monika Beluči: Mudre reči poznate glumice o ljubavi, lepoti i starenju (FOTO)

foto: Profimedia

Niko ne može da izgleda kao da ima 20 ako ima 50 i više, i to je činjenica.

Upravo u tome leži razlika između žena koje izgledaju fantastično u 50-ima i onih koje su prešle tu granicu normalnog shvatanja i prihvatanja sebe.

Žene koje izgledaju dobro u 50-ima se trude da budu najbolja verzija sebe uz svest da imaju godina koliko imaju. Ne trče za prošlim vremenima jer ta su vremena iza njih. Znaju sa čim raspolažu i rade na tome, ali na decentan i otmen način.

Džulijen Mur: Žene uživajte u privilegiji starenja! (FOTO)

foto: Profimedia

Sofia Vergara (45) je nedavno izjavila da je tajna njenog izgleda u tome što ne nastoji da izgleda mlađe, već najbolje za svoje godine: "Telo vam se menja. Koža vam se menja, tekstura joj više nije ista. Ne možete vratiti to vreme. Više nemam 20 godina i toga sam svesna" - rekla je iskreno.

Monika Beluči ima 52 godine i jedina stvar koju ćete primetiti jeste da se radi o jako negovanoj ženi koja ne pripada u plastični holivudski kalup.

Dženifer Lopez napunila 48 godina: Ova žena je prevarila prirodu i starenje! (FOTO)

foto: Profimedia

Beluči na svom licu radi decentno, poboljšavajući njegov izgled sa nevidljivim zahvatima. Kada se nedavno videla na ekranu u filmu Emira Kusturice ostala je iznenađena svojim borama: "Ostala sam malo zatečena jer nisam imala toliko bora pre deset godina, ali ja sam zrela žena i mislim da je to šarmantno. Možda se za deset godina preplašim sama sebe, ali danas sam u miru sa svojim izgledom"- izjavila je.

Džulija Roberts je sa 49 godina dospela na prvo mesto najlepših žena na svetu. Tu istu poziciju je držala pre 26 godina kada je bila mlado lice Holivuda.

foto: Profimedia

Moramo napomenuti da je Roberts danas zaštitno lice mega popularnog parfema kuće Lankom, La Vie Est Belle koji su je zbog njene zrele lepote odabrali kao idealnu ambasadorku.

Od beskućnice do zvezde: Zbog ljubavi htela da se ubije, danas ima dvoje dece i Oskara (FOTO)

foto: Profimedia

Džulijen Mur (56) je po mnogima jedna od najlepših glumica današnjice. Ova crvenokosa lepotica je trenutno na vrhuncu karijere. Hali Beri, verovali ili ne, ima 51 godinu.

Pisali smo već i o Dženifer Lopez koja je na pragu 50-e i izgleda čudesno.

A tek Dženifer Koneli (48)?

Sve ove žene raspolažu sa određenim budžetima i ulažu u sebe. Poznato je da Lopez ne pije alkohol, vežba četiri puta nedeljno, izbegava šećer i kofein.

Beluči je kao prava italijanka nešto opuštenija po tom pitanju i ne uskraćuje sebi dobar obrok i vino. Dobra genetika je takođe od presudne važnosti za kvalitet kože u poznijim godinama, ali većina ovih dama se bavi svojim licem i telom, samo, za razliku od Madonne, rade s merom.

Ulaganje u kožu ne počinje u 50-im godinama. Istina je da se o njoj trebate brinuti od mladih dana, prvo s onim zlatnim pravilom o čišćenju lica i hidrataciji koje nam majke uvek naglašavaju u ranim 20-ima, a potom sa odgovarajućim tretmanima koje radite kroz 30-e i 40-e.

Nega kose posle 40-e: Dragoceni saveti Sindi Kraford!

foto: Profimedia

Sve što se napravi s merom u budućnosti će imati jako dobar rezultat i zahtevaće manja finansijska ulaganja.

Telo treba održavati i voditi računa o njemu. Danas su nam na raspolaganju svi mogući preparati i metode o kojima su naše majke i bake mogle samo da sanjaju.

Izgledati lepo, a biti u skladu sa godinama je nešto što možemo postići, a pritom i uživati u životu, hrani, dobroj čaši vina i ne loviti duhove prošlosti.

Nikad nećemo izgledati kao što smo izgledali s 20 godina, ali ako možemo izgledati negovano i decentno nema smisla da se brinemo.

Godine su ionako samo broj.

Poznati odlepili za ribljom dijetom: Brzinski topi salo i podmlađuje telo! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs