Korisno znati

10 sjajnih trikova sa sodom bikarbonom: Evo zašto svi kažu za ovu namirnicu da je pravo čudo

Da li ste znali za njih?

Medicina
19:33h Autor:
10 sjajnih trikova sa sodom bikarbonom: Evo zašto svi kažu za ovu namirnicu da je pravo čudo
Foto: Shutterstock

Soda bikarbona važi za namirnicu sa širokom namenom, te je odličan saveznik u čišćenju kuće, ali i u nezi tela. Zato isprobajte sledeće trikove pred vama, mnogi su bili oduševljeni dobijenim rezultatima!

1. Savršeni omlet

Neki ljudi vole pržena, kuvana ili poširana jaja. Šta god da je vaš izbor dodataka (ili ih uopšte nema!), neka vaši gosti za doručak ili branč nagađaju kako su vam omleti ispali tako savršeni i mekani sa malo sode bikarbone. Umutite ½ kašičice sode bikarbone u svaka 3 jajeta za lepše omlete.

2. Čišćenje kante za smeće

Isperite odlagač toplom vodom, a zatim ubacite ¼ sode bikarbone. Ostavite 10 minuta, a zatim sipajte sirće i gledajte kako se odvija hemijska reakcija, pa isperite čistom vodom posle nekoliko minuta.

Soda Bikarbona
foto: Shutterstock

3. Borba sa žutim noktima

Napravite pastu sa sodom bikarbonom i peroksidom, istrljajte nokte uobičajeno. Vašim noktima će za kratko vreme vratiti prirodnu boju.

4. Problemi sa tamnim pazuhom

Brzo rešenje – šomešajte pastu od sode bikarbone i vode, masirajte pazuhe oko 1 minut, ostavite da deluje najviše 30 minuta i isperite toplom vodom. Ponovite postupak 2-3 puta nedeljno da biste održali efektivne rezultate.

5. Nema više ledenog prilaza kući

Dakle, soda bikarbona možda nije tako jaka i efikasna kao so, ali posao će biti obavljen, te ćete se mnog manje klizati po ledu.

Soda Bikarbona
foto: Shutterstock

6. Meka kosa

Dame (i momci), da se razumemo, održavanje kose je jedan od najtežih, dosadnih i najbolnijih procesa u ovom prelepom životu. Trošimo toliko novca na nove i moderne proizvode koji obećavaju da će našu kosu izgladiti u sjajno čudo, kada najbolji proizvod čeka u našim kuhinjskim ormarićima. Pomešajte malo sode bikarbone sa regeneratorom za kosu. Ovo bi trebalo da vam omogući da se pohvalite zdravijom, jačom kosom bez dosadnih ispucalih vrhova.

7. Nakit

Vaši dijamantski prstenovi biće među najskupljim i obožavanim ličnim stvarima. Nažalost, iako su dijamanti zauvek, mogu brzo da izgube sjaj ako se povremeno ne peru. Zato bi trebalo da ih održavamo čistima i sjajnim, zar ne? Jel tako. Evo kako: Napravite svoj domaći čistač za nakit sa toplom vodom i 2 kašičice sode bikarbone. Potopite svoj nakit u ovu mešavinu. Vaš nakit će zasijati kao onog dana kada ste ga ponovo kupili.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs