Zanimljivo

Kako izgleda jedan dan u životu milijardera: Sasvim obična navika dovela ga je do uspeha! (FOTO)

Rano ustajanje mi daje vremena da postignem sve, i dan mi protiče efektivno, kaže Brenson u svom blog postu
Vip priča
21:02h Autor:
Foto: Instagram / Richardbranson

O Brensonu znamo skoro sve – kako je osnovao konglomerat Virdžin Grup, koje poslovne savete daje, sa kim se povezuje, koje hobije i sportove obožava… Forbs njegovo bogatstvo procenjuje na 5 milijardi dolara.

 

Brenson nema nameru da se penzioniše, i većinu vremena provede radeći na neprofitnim inicijativama. Šta drugo možemo da očekujemo od čoveka koji se slikao sa svojim zaposlenim koji je zaspao na radnom mestu?

 

Da li ste se ikada zapitali kako izgleda jedan dan u životu Ričarda Brensona? Evo odgovora.

 

Brenson ustaje u 5 ujutro svakog dana. „Rano ustajanje mi daje vremena da postignem sve, i dan mi protiče efektivno“, kaže Brenson u svom blog postu.

 

Dosta vremena provodi sa porodicom i svi zajedno doručkuju. Kako kaže, porodica mu je veoma važna, i daje mu energiju i pre nego što započne radni dan.

 

Ova dva znaka su rođena za šefovanje i velike karijere: Od života će dobiti baš sve!

 

Njegove omiljene aktivnosti uključuju i kajt surfing, plivanje, bicikliranje i tenis. Poznati su mnogi njegovi poduhvati, kao na primer kada je 2010. godine trčao maraton u Londonu, obučen kao leptir. Godinu dana ranije surfovao je sa golom manekenkom na leđima. U februaru se na talasima takmičio sa bivšim predsednikom Amerike, Barakom Obamom.

 

„Ne postoji ništa kao osećaj slobode, ushićenja i spajanja sa prirodom koji dolaze od kajt surfinga – i neverovatnog naleta adrenalina koji vam daje“, napisao je u jednom blog postu.

 

Brenson ne ustaje rano samo zbog sebe već i zato što tada može da se čuje sa ljudima iz kancelarija koje su u različitim vremenskim zonama.

 

„Mogu da prođem kroz mejlove pre nego što se većina sveta loguje“, zaključuje Brenson.

 

Žena sa 7 doktorata, 5 sinova i 2 ćerke: Upoznajte suprugu katarskog emira! (FOTO)

 

Foto: Reuters / Brendan McDermid
Foto: Reuters / Brendan McDermid

U kancelariji, Brenson ne nosi fensi odela i kravate. Tako je bilo i ništa se nije promenilo kod Brensona. O tome je skoro i govorio za medije: „Mrzim kravate. Ne mogu čak ni da razumem kako se kravata stavlja“.

 

Na poslu prati sve što se dešava vezano za „Virgin Group“, ali i na različitim društvenim platformama, čita vesti, i u stalnom je kontaktu sa zaposlenima.

 

„Biti moderan biznis lider znači da imate prst na pulsu (događanja) i da tačno znate o čemu govorite. Ja sam uvek na vezi sa svojim „Virgin“ timom“.

 

Svuda nosi sa sobom notes i o tome kaže: „Moja „tajna uspeha“ je što uvek sve zapisujem! Ne bih mogao da vam kažem šta bi sa mnom bilo da nisam imao olovku pri ruci da zapišem sve svoje ideje odmah čim bi mi pale na pamet“.

 

Najkraći savet jednog milijardera za sve koji žele da uspeju u životu!

 

Da bi održao visok nivo energije tokom dana, Brenson popije čak 20 šolja čaja – belog, bez šećera. Kada je reč o hrani, Brenson najviše voli sendviče sa jajima, kao i čorbe njegove žene, pastirsku pitu i pečenje.

 

Još jedan od Brensonovih hobija jeste šah. Brenson ne bi bio Brenson da konstantno ne pokušava da prestigne svetske rekorde. Jedan ga je zamalo koštao glave – kada je 1985. godine hteo da sruši rekord brzine prelaska Atlantskog okeana. Njegov „Virgin Atlantic Challenger“ je potonuo, ekipa je spašena, a već godinu dana kasnije je uspeo da sruši rekord.

 

Nije ljubitelj televizije, ali uživa u starim filmovima. Sluša Pitera Gebrijela, Majka Oldfilda, i „The Sex Pistols“.

 

Nakon što uživa u večeri sa porodicom i prijateljima, Brenson odlazi na spavanje oko 11 uveče svako veče. Kaže da mu je dovoljno oko šest sati sna.

 

Brenson kaže da je važno da životu pristupamo sa osećajem za avanturu: „Duh avanturizma motiviše nas da sebi postavimo ciljeve, da pokrećemo sebe, hvatamo se u koštac sa teškim problemima i poslovima, i dostižemo neslućene visine“.

 

Poslao 1.200 molbi za posao, svuda ga odbili: Otišao u Kanadu, zaradio bogatstvo za godinu dana!

 

Објава коју дели Richard Branson (@richardbranson) дана 29. Авг 2016. у 5:55 PDT

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...