Obavezno pročitajte

Ženski trikovi za leto: Praktični saveti koje treba da znate!

Prekomerno znojenje se svima dešava, naročito leti

Zanimljivosti
Autor:
Ženski trikovi za leto: Praktični saveti koje treba da znate!
Foto: Shutterstock

U svojoj knjizi "Veliki Getsbi", F. Skot Ficdžerald kaže "I tako, sa zracima sunca i veličanstvenim bujanjem drveća, kao u onim brzim filmovima, vrati mi se ono poznato osećanje da s letom život počinje iznova."

Moramo da se složimo sa tim! Zbog toga želimo da se ovog leta sjajno osećate i živite svoj najbolji život. Mi smo pripremili nekoliko saveta i trikova koji će vam olakšati sve one male letnje probleme.

1. Koristite bebi puder kao dezodorans

Stavite malo pudera ispod pazuha kako biste sprečili znojenje i neprijatan miris. On je napravljen od čistog skroba i ima odlična upijajuća svojstva. Takođe ga možete staviti i u obuću ako su vam stopala sklona znojenju i neprijatnom mirisu.

2. Elastične gumice na naočare za sunce

Zar nije iritantno kada naočare neće da stoje na svom mestu i stalno morate da ih popravljate? Postoji rešenje: stavite male elastične gumice na svaki kraj vaših naočara. Ovo će pomoći da ne klize sa lica.

3. Kokosovo ulje

Želite da se kupate u bazenu, ali se plašite da vam hlor ne isuši kosu? Evo rešenja: pre odlaska na bazen, stavite na kosu kokosovo ulje. Ono će joj dati fini sjaj i sprečiti isušivanje.

4. Tamniji puder

Tamnjenje kože je leti neizbežno, ali kupovanje novog pudera svaki put kada malo pocrnite, nije. Jednostavno dodajte malo tečnog bronzera u puder pre nanošenja i dobro pomešajte dok ne dobijete odgovarajuću nijansu.

5. Ledena kafa

Leti nas prosto mame hladna pića! Koliko vas uživa u započinjaju dana ledenom kafom? I koliko nas bi želelo da nije razblažena tonom leda? Kako biste ovo izbegli, sipajte običnu kafu u posudu za led, zamrznite i koristite umesto običnog leda.

foto: Shutterstock

6. Isušite pazuhe

Prekomerno znojenje se svima dešava, naročito leti. Ako ne želite mokre pazuhe i nosite majicu na kratke rukave, jednostavno stavite dnevni uložak na rukav majice. Naravno, uverite se da su rukavi dovoljno dugi da ga sakriju.

7. Zip futrola

Želite da zaštitite telefon od peska, prljavštine i vode na plaži? Stavite ga u zip kesu. Kako je ona providna i tanka, moći ćete da koristite telefon kao i obično.

8. Aloe vera led

Ponekad dok se sunčamo izgubimo predstavu o vremenu i zaradimo opekotine. Odličan način da se rešite crvene, iritirane kože jeste nanošenje aloe vera gela na izgorele delove. Međutim, još bolji način jesu kockice leda od ovog gela.

foto: Shutterstock

9. Suknja otporna na vetar

Koliko puta niste obukli suknju jer napolju duva vetar? Ovaj trik rešava problem! Uzmite nekoliko novčića, stavite ih sa unutrašnje donje strane suknje na šav i zalepite lepljivom trakom. Nikada se više nećete osećati kao Merilin Monro.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs