Ljudska nezahvalnost

Nisu imali ni za hleb, pa ih je on doveo u Nemačku: Njihovo ponašanje šokiralo sve!

Iako danas zarađuju 3.000 evra mesečno, bez znanja jezika, par je nezadovoljan i sve smatra mizerijom i nepoštovanjem
Lifestyle 20.12.2015. - 14:46h Autor: centralnevijesti.net
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Hrvatski iseljenik Sjepan Bingula, koji živi u Nemačkoj već 30 godina, pomogao je jednoj ženi i njenom dečku da dođu u ovu zemlju i nađu posao, ali, nakon mesec dana, solidnih primanja i osiguranog krova nad glavom, oni nisu zadovoljni, ispričao je za Croexpress.

 

"Gospođa je uspela da ode u Nemačku sa svojim dečkom, koji je dobio posao preko mejla. Preko mejlova na koje sam ja odgovarao, pravio termine, postavljao pitanja i slično. Znači, ni jedno od njih ne govori nemački. Njegov poslodavac im je našao stan od 40 kvadrata, sačekao ih na stanici, odveo u stan. To je bilo početkom ovog meseca.

 

Sinoć sam opet razgovarao sa dotičnom gospođom. Kao i uvek, opet je tražila savete i, naravno, žalila se na uslove života. Traži drugi posao za dečka, jer ovaj posao gde sada radi je "mizerno plaćen". Dobija "samo" 1.400 evra neto, radi u struci, ne zna nemački, u struci nije radio poslednjih 10 godina, ne razume ovaj način rada, poslodavac je grozan. Podsećam, to je onaj poslodavac koji ga zaposlio preko mejla, onaj poslodavac koji mu je našao stan, koji mu je pružio sve na neviđeno. Ona se isto zaposlila i zarađuje 1.500 evra mesečno, naravno, bez znanja nemačkog jezika.

 

Ok, svaki čovek ima neke probleme, ili ih vidi tamo gde ih nema.

 

Tražio je hranu u đubretu, a onda je naišao na nju: Gest koji je dirnuo ceo svet! (FOTO)

 

Foto: Ilustracija / Shutterstock
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Objasnio sam joj kako se ovde u Nemačkoj živi, kako se radi, ali gospođa nije zadovoljna, jer 3.000 evra za dve osobe njoj je malo. Ona nije došla u Nemačku da preživljava, nego da lepo živi. Objasnio sam joj da četvoročlana porodica može jako lepo da živi sa 2.300 evra mesečno (moj slučaj) da bi mi dotična gospođa odgovorila:

 

Ako je tako, onda ste, po ovim cenama koje ovde vidim, željni da se pošteno najedete i obučete.

 

Inače, raspitivala se jako puno kako da kupi auto na kredit za 15.000 evra, kako da kupi nameštaj na kredit za 8.000, kako se kupuje na internetu preko kartice, jer ima veliki problem - stan. Jer 40 kvadrata je premalo za dvoje ljudi, to je štala, a ne stan, po njenim rečima. A najveći problem je što imaju stare telefone, i svakako hoće da kupe dva iPhone 6, naravno, na pretplatu od 130 evra mesečno.

 

Inače u Hrvatskoj je ona bila bez posla, on je dobio otkaz i pričala mi je da ne znaju kuda će, ne može ni kod frizera jer nema novca, nemaju za život, za ono najosnovnije, za hleb. A nakon 25 dana Nemačke je poletela visoko, više nego A 380.

 

Citiram: Izvini, za mene minimalac nije ostvarenje snova. Ali je poslužilo da dođemo ovde. A sad želimo bolje, ja nisam došla ovde da postanem milijarderka, samo da imam za normalan život.

 

3.000 je premalo za normalan život, za dve osobe? Šta je za vas normalan život? Kakvi su vaši zahtevi od Nemačke? Kolika je za vas normalna plata da biste imali normalan život, da ne preživljavate?", zapitao se Stjepan.

 

Hrabrost, strah i borba: Kako je jedan čovek iz Srbije spakovao porodicu i odselio se u Kanadu!

 

Foto: Ilustracija / Shutterstock
Foto: Ilustracija / Shutterstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...