Kad je suprug preminuo od raka, njegovi su mi postali najveći teret: Lešinari žele da umešaju sud da mi zagorčaju život

Dve nedelje pošto je sahrani supruga, dobila je neobičan telefonski poziv posle kog je ostala zgranuta

Lifestyle
17:21h Autor:
Kad je suprug preminuo od raka, njegovi su mi postali najveći teret: Lešinari žele da umešaju sud da mi zagorčaju život
Foto: Shutterstock

Nakon što joj je suprug preminuo od raka, ostala je sama i slomljena od tuge. Iako su isprva gajili nadu da će se on oporaviti, zajedno su doneli odluku da zamrznu nekoliko uzoraka njegove sperme – želeli su da jednog dana, kada pobedi bolest, osnuju porodicu o kojoj su maštali. Međutim, sudbina je bila surova i, na kraju, sav njihov plan ostao je u senkama prošlosti, zaboravljen u vrtlogu bola.

Nekoliko nedelja nakon sahrane, anonimna udovica primila je neočekivan telefonski poziv od roditelja njenog pokojnog supruga. U prvom trenutku, pomislila je da žele da se nađu kako bi zajedno podsetili na voljenog sina i muža, možda joj čak ponudili podršku u teškim trenucima. Ali, pravi razlog poziva bio je šokantan – tražili su uzorak sperme svog sina kako bi ostvarili ono što je njima bila neostvarena želja, da podižu njegovo dete.

Majka i dete, Majka
foto: Shutterstock

"Njegovi roditelji su me prvo pitali da li razmišljam o tome da idem na veštačku oplodnju. Kada sam rekla 'ne', predložili su da im prenesem pravo na uzorke sperme, kako bi oni mogli da ga iskoriste za rađanje unuka. Pretpostavljam da su planirali da unajme surogat majku za ovaj poduhvat, ali bila sam toliko šokirana da ih nisam ni pitala za detalje," napisala je anonimna udovica na popularnom forumu za ispovesti, "Redditu."

Svekrva, Snajka
foto: Shutterstock

Ona je zatim objasnila da je zamrzavanje sperme bilo isključivo iz želje da njih dvoje jednog dana osnuju zajedničku porodicu, a ne da neko nepoznat odgaja dete njenog pokojnog supruga. Odlučila je da odbije njihov zahtev, što je, kako kaže, izazvalo oštro negodovanje.

"Oni tuguju, a ja im, u njihovim očima, uskraćujem šansu da dobiju unuka. Ipak, čini se da ih jedino zanima produženje porodične linije, bez obzira na sve druge aspekte i osećanja," objašnjava ona.

Žene, Svekrva, Razgovor, Priča, Snaja
foto: Thinkstock

"Jednog jutra me nazvala i rekla da razmišlja da me tuži, i da će da pokuša da da dobije pravni pristup genetskom materijalu svog sina."

"Vašeg muža nema manje od dve nedelje, a oni već kruže poput lešinara," komentarisala je jedna osoba.

Druga je dodala: "Dete koje bi raslo u ovakvim uslovima jednog dana bi verovatno moralo da traži stručnu pomoć kako bi se nosilo sa nasleđem koje mu je nametnuto."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs