Vredi probati

Budite puni energije: Navike u dnevnoj rutini koje će promeniti vaš život iz korena!

Kako biste uvek imali snage da izgurate dan i obavite sve što treba, poželjno je da poštujete precizna pravila kako treba da izgleda jutro, popodne i veče
Lifestyle
23:04h Autor:
Budite puni energije: Navike u dnevnoj rutini koje će promeniti vaš život iz korena!
Foto: Shutterstock

Da li se osećate umorno i na izmaku energije svako jutro? Niste jedini.

Vaše odgovornosti i obaveze koje vas opterećuju možda neće tako brzo nestati, ali evo dobrih vesti: praktikovanje zdravih navika ima veliki uticaj na nivo vaše enrgije!

Evo kako izgleda jedan dobro organizovan, a pre svega zdrav dan, pun energije!

1. Jutro

Ne odlažite buđenje

Ova navika isisava energiju iz vas čak i pre nego što ste ustali iz kreveta. Odlaganje buđenja vam samo otežava buđenje, ubija snagu koja se izgradila tokom noći i zato se naviknite da ustanete na prvo zvono alarma.

Da li ste znali da ranoranioci brže gube kilograme? Detalje saznajte OVDE.

Hidratacija

Dovoljne količine vode pomažu vam da iskoristite svoj pun potencijal tokom dana, ali prvo što radi jeste slanje signala sistemu za varenje da počne da radi u pravom smeru i da vaše telo snabdeva energijom. Neka flašica ili čaša vode uvek bude pri ruci, pa i odmah kad se probudite!

Pravi doručak

Kvalitetan doručak obezbeđuje telu potrebnu energiju i hranljive materije, koji čine da se osećate dobro celo jutro. Poslušajte savete nutricionista i neka prvi obrok bude mešavina proteina, zdravih masti i kompleksnih ugljenih hidrata, jer će to pomoći kontroli nivoa šećera u krvi tokom celog dana.

Lagane vežbe

Ako počnete jutro vežbama, to je jedan od najboljih načina da obezbedite dovoljno energije vašem organizmu pre odlaska na posao. Takođe, jutarnje vežbe sagorevaju više kalorija u odnosu na treninge u ostalim delovima dana.

OVDE pročitajte 20 pravila sa Harvarda koja će vežbanje pretvoriti u životni stil!

2. Popodne

Svež vazduh

osećaj da ste zaglavljeni za stolom neminovno izaziva osećaj iscrpljenosti. Izađite na kratko, udahnite svež vazduh, pustite da vas sunčevi zraci okupaju, prošetajte tokom pauze. Možda vam odlazak izgleda kao luksuz, ali šta god da ste radili, puni energije ćete završiti bilo koji posao mnogo kvalitetnije.

Zeleni čaj

Vrlo je moguće da se nađete u iskušenju da popijete još jednu šolju kafe kako biste obnovili energiju, ali bolje pokušajte sa zelenim čajem. On će vam pružiti energiju za kojom žudite, ali i mnoštvo drugih pozitivnih efekata.

Zeleni čaj je tajna lepote i vitke linije Kendal Džener! Detalje otkrijte OVDE.

Raščistite radni prostor

Kada vam radni sto ili mejl izgleda kao da se tu odigrao rat, sam prizor će vas izložiti stresu i nervozi. Odvojite nekoliko minuta svaki dan da organizujete radni prostor - bićete produktivniji i energičniji.

Energetska užina

Svaki dan ponesite sa sobom zdravu užinu koja će vam obezbediti energiju, a koje su to zdrave grickalice koje treba imati u tašni, pročitajte OVDE.

3. Veče

Preskočite piće

Nakon dugog i napornog dana, po koja čaša vina ili koktel zvuči kao najbolji način za opuštanje, ali alkohol zapravo remeti vaš ciklus sna, pa ćete ujutro biti samo još više iscrpljeni. Ako imate problem nedostatka energije, definitivno treba da zaboravite na večernju čašicu.

OVDE pogledajte koje su to tri najbolje cake za brzinsko vraćanje energije!

Isključite uređaje

Ako vaši elektronski uređaji rade čitave noći, remeti se vaš san, ali i vaše ponašanje narednog jutra. Pre spavanja nemojte koristiti laptop, bolje čitajte novine ili knjigu. Ova promena se čini malom, ali zapravo pravi neverovatnu razliku.

Idite u krevet

Kvalitetan san je jedan od najboljih načina da osigurate energiju za sutrašnji dan. Slušajte svoje telo, lezite malo ranije i obezbedite sebi bar 7 sati sna svake noći, kako biste se probudili sa divnim osećajem, puni energije i spremni da u svoje ruke uzmete predstojeći dan!

Dobro se naspavajte već večeras - 8 odličnih razloga saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs