OBAVEZNO PROČITAJTE

5 PRAVILA KOJA POMAŽU I U NAJTEŽIM ŽIVOTNIM SITUACIJAMA: Saveti ovog psihologa su neprocenjivi!

Kada je teško, setite se ovih reči 

Lifestyle
Autor:
Foto: Shutterstock

Zapravo, čoveku nije potrebno puno da bi se osećao smireno i srećno. Psiholog, Elena Ivanov savetuje da se pridržavate ovih 5 pravila i uspećete da se izborite i sa najtežim životnim situacijama.

 

Kada život postane težak, samo se vodite ovim koracima:

 

Pravilo 1 - Mislite pozitivno

 

Naše misli oblikuju našu stvarnost, dakle naša sreća zavisi od nas samih, a ne od nekih drugih faktora. Važno je šta mislimo i kako se osećamo. Svako može da nauči da kontroliše svoje misli i, ako je potrebno, prestane da misli negativno. Pozitivno razmišljanje vam omogućava da se promenite ne samo iznutra, već i da poboljšate svet oko sebe. Svaku negativnu misao potisnite jednom pozitivnom i gledajte kako vam se život menja na bolje. 

 

Pravilo 2 - Ne mislite na svoje neprijatelje, ne gubite vreme i energiju na njih

 

Ako vas je neko uvredio, a istovremeno ni ne pomišlja da se pokaje, prestanite da krivite i osuđujete tu osobu, jednostavno zaboravite na celu situaciju. Zapamtite da su oni ljudi koji imaju potrebu da vređaju zapravo duboko nesrećni

Sloboda, Devojka, sreća, Suncokret, šešir
foto: Shutterstock

Pravilo 3 - Ne sažaljevajte sebe

 

Apsolutno svaka osoba na ovom svetu ima problema, ali neko ih savlada, a neko zbog sitnica padne u depresiju. Ukoliko počnete da sažaljevate sebe, jasno je da nikada nećete izaći iz problema. Radujte se svemu što imate. Ako imate krov nad glavom i jedete svaki dan, cenite to.

 

Osvrnite se oko sebe, svet je lep, blagoslovi vas okružuju sa svih strana, samo treba da naučite da ih primećujete.

 

Svaki neuspeh može se pretvoriti u uspeh ako iz njega naučite korisnu lekciju. 

 

Pravilo 4 - Budite svoji

 

Nikad se ne upoređujte da drugima. Na svetu ne postoje dve iste osobe i tu leži vaša moć. Verujte u sebe, razvijajte se, učite nove stvari, živite ispunjenim životom. Kada je teško, setite se ovih reči i nikada ne dozvolite da vam neko kaže da niste dovoljno dobri.

 

Pravilo 5 - Prebacite fokus na pozitivnije stvari 

 

Ne usmeravajte svu pažnju na problem koji vas muči. Psiholozi kažu da ako dve nedelje svakodnevno činite dobra dela, možete zaboraviti na probleme i depresiju. Obradujte ljude oko sebe osmehom, lepom rečju i komplimentu.

 

(Stil.kurir.rs)

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...