BUDITE SEBI PRIORITET

5 RAZLOGA ZAŠTO SEBE TREBA DA STAVITE NA PRVO MESTO: Nije sebično, već ZDRAVO!


Ovo jenajbolja stvar koju možete uraditi za sebe

Lifestyle
Autor:
5 RAZLOGA ZAŠTO SEBE TREBA DA STAVITE NA PRVO MESTO: Nije sebično, već ZDRAVO!
Foto: Shutterstock

Svaka žena, bilo da je majka, prijateljica, supruga ili ćerka, treba da odvoji deo dana samo za sebe. U kutku gde će se u potpunosti posvetiti sebi, svojim mislima, željama i obnavljanju energije.

Na taj način vratiće snagu, smanjiće stres i poboljšati raspoloženje. Pored toga, biće kvalitetnija osoba, kako sebi tako i drugima.

Vaše zdravlje zavisi od toga

Stres i nedostatak sna slabe naš organizam, pa postajemo podložniji raznim zdravstvenim problemima. Mnogi ljudi sebe znaju toliko opterete svakodnevnim obvezama, da ne uspevaju da odvoje ni pola sata za odmor, a još manje za hobi ili neku relaksaciju. A upravo to ostavlja posledice po fizičko i mentalno zdravlje.

Devojka, Devojka se smeje, Osmeh, Sreća, Riđa Kosa
foto: Shutterstock

Posao može da čeka

Imajte na umu da posao nikada ne sme biti prioritet ili tačka oko koje se okreće vaš život. Radne obaveze moraju sačekati kada su u pitanju važne stvari.

Nemojte odlagati posetu lekaru zbog posla i uveravati se kako se ništa neće dogoditi ako malo sačekate sa nekim pregledom koji ste dugo planirali da odradite.

Možda vam izgleda da neki zadatak koji obavljate zahteva vaš maksimum, pa odvajate i slobodno vreme kako biste ga završili, ali to je pogrešno.

Posao je posao, a slobodno vreme koristite kako biste se odmorili od radnih obaveza.

Kvalitetnija veza

Nema ništa loše u tome da vodite računa o potrebama svog partnera, ali zbog toga zapostavljate svoje potrebe, to će se loše odraziti na vašu vezu.

Ako ne naučite jasno i glasno iskazujete svoje sumnje, emocije i želje, nakon nekog vremena osećaćete se zapostavljeno.

ljubav, partneri
foto: Profimedia

Bolja prijateljica i majka

Ako mislite da vaša porodica i prijatelji ne primećuju vašu nervozu, razdražljivost ili umor, varate se! Oni i te kako prepoznaju kada se osećate loše.

Ne možemo uvek svi raspoloženi i pad raspoloženja i naleti nervoze su sasvim su uobičajeni. Međutim, kada smo u stanju hroničnog stresa onda smo skloni preteranim emotivnim reakcijama , pa ne vidimo stvari kakve zaista jesu.

To može dovesti do brojnih nesporazuma, bespotrebnih rasprava, pa čak i svađa.

Zato, vodite računa o sebi i svakodnevno odvojite barem pola sata tokom kojeg ćete opustiti misli, udahnuti punim plućima i napuniti baterije za ostatak dana. Ne zaboravite, kada ste srećni, onda ste najkorisniji svojim bližnjima.

Unutrašnji mir

Nemojte osećati krivicu zbog toga što svoje potrebe stavljate ispred potreba drugih. Imate potpuno pravo da sebi budete prioritet i ostvarite se u svakom pogledu.

Tako ćete postati bolji čovjek, osvestiti svoje interese i potrebe, pa ćete pronaći unutrašnji mir kojem svi težimo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs