pobedite depresiju ponedeljka

Ponedeljak bez stresa: 5 sjajnih saveta da preživete najdepresivniji dan u nedelji!

U nastavku pročitajte kako da se psihički pripremite za početak radne nedelje

Lifestyle
Autor:
Ponedeljak bez stresa: 5 sjajnih saveta da preživete najdepresivniji dan u nedelji!
Foto: Profimedia

Poznato je da se ponedeljak smatra najtužnijim i najstresnijim danom jer je početak radne nedelje, a ukoliko se adekvatno ne pripremite za svkaodnevne aktivnosti, biće vam još i teže.

Bitan je stav - ponedeljak je isti kao i svaki drugi dan u nedelji, nije najgori

Ako ste pod pritiskom i opterećeni zbog obaveza koje vas čekaju tokom nedelje, sebi ćete navući još veći teret i dodatno otežati svakodnevne aktivnosti. Bilo kakvo razmišljanje unapred stvara negativu energiju. Zato se pripremite ranije za novu radnu nedelju jer tako ćete smanjiti stres.

Planirajte svoje obaveze

Nemojte razmišljati kako će vam prvi radni dan u nedelji biti užasan već se dobro organizujte. Rasporedite obaveze prema prioritetu i posvetite se prvo najbitnijim stvarima. Ako nešto ne možete da stignete da odradite, a nije hitno, odložite za utorak.

Nemojte dozvoliti da vas zbog dva dana odmora u ponedeljak sačeka brdo posla. Idealno bi bilo da u petak proverite sve radne zadatke, zapišete sve šta treba da uradite i psihički se pripremite za ponedeljak. Na taj način ćete smanjiti stres i imati pravi uvid u svoje obaveze, raspored i potencijalna rešenja.

Tužni ponedeljak: Zašto je današnji dan najdepresivniji u celoj godini!

foto: Shutterstock

Priprema, ranije spavanje i prijatnije jutro

Bilo bi dobro da se u nedelju uveče maksimalno opustite. Prošetajte po kraju i ranije se smestite na spavanje kako biste opustili mozak. Bitno je da radni dan dočekate odmorni, jer u suprotnom loš san će se odraziti na vašu produktivnost na poslu i na vaše telo.

Pripremite uveče šta ćete ujutru obući i sve one potrebne sitnice kako ujutru ne biste na brzinu jurcali po domu.

Ovo je najzdraviji položaj za spavanje: Pomaže kod bolova u vratu i leđima, smanjuje hrkanje!

foto: Shutterstock

Izgledajte fantastično!

Samopouzdanje će vam olakšati i najteži zadatak, a pozitivna energija kojom ćete zračiti privući će ljude.

Iskoristite sve što dan donosi

Nemojte propustiti priliku da odete na pauzu ili kafu, ako imate vremena. Dajte sebi malo oduška, sedite na klupu i uživajte u sunčevim zracima. To će vam podići samopouzdanje i poboljšati raspoloženje.

Organizujte svoje vreme nakon radnog dana, te idite na piće sa prijatlejima ili šetajte, makar to bilo i od posla do kuće.

Zašto je ponedeljak najgori?

Razmislite tokom vikenda zašto je ponedeljak najgori dan u nedelji. Kad otkrijete šta je to od čega imate grč, već ste pola problema rešili. Ako znate čega se bojite lakše ćete se protiv toga boriti i vrlo verovatno pronaći rešenje koje će vam te situacije olakšati.

7 stvari koje se rade nedeljom: Ponedeljak će vam biti mnogo lakši!

(Stil.kurir)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs