Ne može da škodi, a mnogo pomaže

Pravilo 45 minuta provereno radi: Kako da se zauvek oslobodite depresije i anksioznosti!

Kineski naučnici sproveli su studiju u kojoj su proučavali psihičko i emocionalno stanje 66 studenata tokom pandemije korona virusa i pronašli su zanimljiv šablon

Saveti stručnjaka
Autor:
Pravilo 45 minuta provereno radi: Kako da se zauvek oslobodite depresije i anksioznosti!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Za čoveka ne postoj ništa toksičnije od anksioznosti. Iako se možda ništa loše ne dešava, anksioznost čini dušu mračnom i punom straha.

Anksioznost kao da se pogoršala i postala mnogo češći problem tokom pandemije korona virusa i izolacije koju je donela. Sve to ne može da prođe bez da ostavi neki trag kod većine ljudi.

Zato stručnjaci preporučuju efikasan način da se oslobodite anksioznosti i depresije koje donose teška vremena. U pitanju je takozvano "pravilo 45 minuta".

Kineski naučnici sproveli su studiju u kojoj su proučavali psihičko i emocionalno stanje 66 studenata tokom pandemije korona virusa i pronašli su zanimljiv šablon.

Naime, ispostavilo se da su studenti koji su tokom dana imali 45 minuta naporne fizičke aktivnosti bili značajno manje podložni negativnim emocijama, uključujući anksioznost i depresiju.

Takođe, oni koji su praktikovali 108 minuta lagane vežbe ili 80 minuta umerene aktivnosti, takođe su imali dobar efekat, ali je 45 minuta zahtevnije fizičke aktivnosti ipak dalo najbolji rezultat.

Stručnjaci kažu da praktikovanje ovakvog vežbanja može da vam pomogne da zauvek odagnate depresiju i anksioznost.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs