Neverovatno

DOK IM SE SVET SMEJAO, U SRBIJI SU BILI CENJENI I POŠTOVANI: Ko su bili braća Bogdanov? Nakaze ili naučnici?!

Svet je obišla vest da su preminuli ekscentrični blizanci i francuske TV zvezde, Igor i Griška Bogdanov. Odbijajući da se vakcinišu, braća su preminula od posledice korona virusa u 72. godini

Zanimljivosti
Autor:
DOK IM SE SVET SMEJAO, U SRBIJI SU BILI CENJENI I POŠTOVANI: Ko su bili braća Bogdanov? Nakaze ili naučnici?!
Foto: Profimedia

Braća Bogdanov preminula su u šest dana razlike, u 72. godini od posledica korona virusa, prenosi Dejli mejl.

Igor Bogdanov preminuo je u bolnici u Parizu, a šest dana nakon njega, umro je i Griška, takođe od korona virusa. Njihov prijatelj Luk Feri, rekao je da ih je "pedeset puta" upozoravao da se vakcinišu, ali da su obojica odbili insistirajući kako oni nisu bolesni, te da je "vakcina gora od bolesti."

Igor je bio u komi kada je Griška preminuo, tako da nije mogao da zna za smrt svog brata.

Braća Bogdanov postali su poznati po svojoj ekscentričnoj ličnosti, svemirskim odelima, tv emisijama na kojima su pričali o nauci, ali ponajviše o plastičnim operacijama sa kojim su izobličili svoje lice.

Njihova tajna opsesija plastičnom hirurgijom počela je 90ih godina, zbog čega su izvrgnuti ruglu.

Braća Bogdanov, Igor Bogdanov, Griška Bogdanov
foto: Profimedia

Braća su postali popularni osamdesetih kroz jednu od prvih naučno-fantastičnih serija u Francuskoj zvanu "Temps X" na kanalu TF1, gde su gledaoci rado pratili njihove dogodovštine u posebnim, futurističkim odelima.

Kada su se 2010. godine pojavili na crvenom tepihu, ljudi su bili šokirani njihovim izgledom. Oni nisu priznali da su se podvrgli operacijama, ali su sebe nazivali "vanzemaljcima".

Braća Bogdanov, Igor Bogdanov, Griška Bogdanov
foto: Profimedia

Braća su bila umešana u veliki skandal 2001. godine pod nazivom "Afera Bogdanov". Naime, njihov rad o Velikom prasku predstavljen u načnom časopisu sami su recenzirali. Kasnije je otkriveno da ovaj rad nema nikakvu naučnu vrednost.

I dok im se svet smejao zbog toga, oni su na fakultetu Džon Nezbit u Beogradu 2005. godine dobili angažman. Naime, tamo su proglašeni šefovima Odseka za kosmologiju i osnovali Megatrend laboratoriju kosmologije.

Poslednjih godina, postali su jednim od simbola sfere kriptovaluta, s obzirom da su se često pojavljivali na internetskim 'memeovima' nakon što se Grička hvalio da je učestvovao u kreiranju Bitcoina.

Braća Bogdanov, Igor Bogdanov, Griška Bogdanov
foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs