Srbija

KAKO DANAS ŽIVI MAJOR HELENA: Nakon 22 godine braka supruzi priznala da je žena zarobljena u telu muškarca! (VIDEO)

"Ne daj bože nikome da se rodi u pogrešnom telu," kaže major Helena

Lifestyle
Autor:
KAKO DANAS ŽIVI MAJOR HELENA: Nakon 22 godine braka supruzi priznala da je žena zarobljena u telu muškarca! (VIDEO)
Foto: ATA Images

Major Helena ili Helena Vuković je jedna od najpoznatijih žena u Srbiji koja je rođena kao muškarac, a koja je operacijom postala žena.

Helena je odrasla u Gajdobri, u porodici vojnog lica, da bi i sama to postala i u Beogradu živela sa ženom i četvoro dece. Od rođenja se osećala kao žena zarobljena u telu muškarca, piše Stil.kurir.rs

Danas Helena živi u Novom Sadu sa partnerkom i čeka da joj zakon dozvoli da vezu ozvaniči brakom.

"Vojska je bila jedan od prvih pokušaja samoizlečenja misleći da nešto nije u redu sa mnom. Osamdesetih godina nije bilo slučajeva sličnih meni, o tome se i nije smelo govoriti. To je bila tabu tema.

Kada sam ja skontala da se moje fizičke karakteristike ne podudaraju sa time kako se osećam, shvatila sam i da to nije prihvatljivo.

Išla sam da se priklonim drugima, da se izlečim, zato sam upisala Vojnu akademiju kako bih ubila ženu u sebi. Ali prirodu ne možeš ubiti. Priroda je bila jača.

Nisam bila feminiziran muškarac. Nije mi bilo teško biti u društvu muškaraca. Nije bilo zadirkivanja do drugih muškaraca na akademiji. Bavila sam se glumom, radila sam u pozorištu i išla sam u tom pravcu.

Prihvatiš realnost onakvu kakva jeste i prihvatiš je toliko da nemaš problema. Glumila sam osobu kakvu drugi vide u tebi, da bi te prihvatili.

Sa 19 sam se venčala, bila je to stvarna ljubav i svih četvoro dece su iz ljubavi. Supruga je znala sa kim ulazi u brak. Ja sam joj rekla, a ona je mislila da se ja šalim. Mislila je da to jedna od mojih zezalica. Ti je eksplodiralo mnogo godina kasnije, što je rezultiralo razvodom.

Što se dece tiče, sa nekima sam u kontaktu, sa nekima ne - to je bolna tema.

Major Helena Vuković, Helena Vuković, Major  Helena
foto: ATA Images

2001. godine sam uhapšena na ulici kada sam privedena jer sam bila u suknji. Vojna policija mi je stavila lisice na ruke, pa sam optužena za težu povredu javnog morala i kaljanju ugleda vojske Jugoslavije. Tada sam poslata na Vojni sud što je rezultiralo gubitkom čina i gubitkom službe. U tom momentu mi je treće dete bilo na putu. Zamislite kako mi je bilo da izgubim posao dok čekam dete?!

Tužila sam ih i posle 7 meseci sam vraćena na posao.

Ne daj bože nikome da se rodi u pogrešnom telu.

Kako je došlo do razvoda od supruge?

Razvodu je prethodila eksplozija u meni, gde sam se ja neverovatno loše osećala, bol u grudima i pritisak.

Jednom prilikom sam bila sama sa tadašnjom suprugom u stanu i ona me je pitala: "Šta se dešava sa tobom? Šta ti je? Da li postoji druga?"

Tada sam joj rekla da ne postoji druga. Rekla sam joj ko sam zaista. Bilo je strašno: plače ona, plačem ja. Zamisli da se nakon 22 godine sruši ono što si gradio tako dugo.

Kako je biti Helena i kako je živeti kao Helena ?

"Sada i uvek kažem: bitan je stav. Ako si dovoljno jaka ličnost tebe ništa ne može da potrese! Kao kad ideš ulicom i vidiš čopor pasa: ako ih primetiš, eto ti njih. Ako ih ignorišeš i ideš svojim putem - neće te dirati! Isto je i sa ljudima..."

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs