NEVEROVATNE TRASFORMACIJE

8 SLAVNIH LIČNOSTI KOJE SU PROMENILE POL: Nećete verovati ko se sve nalazi na ovom spisku! (FOTO)

Za ovakvu odluku je potrebno puno hrabrosti

Zanimljivosti
11:16h Autor:
8 SLAVNIH LIČNOSTI KOJE SU PROMENILE POL: Nećete verovati ko se sve nalazi na ovom spisku! (FOTO)
Foto: Profimedia

Ovim zvezdama je želja da promene pol bila jača o svega ostalog. Pogledjate kojih 9 poznatih ličnosti se odlučilo na ovaj korak:

Andreja Pejić

Andrej Pejić (23) promenio je pol 2014. godine i postao Andreja. Gostujući u jednoj emisiji, slavna transrodna manekenka otvoreno je progovorila o problemima sa kojima se suočava.

Ona je otkrila i šta je bio njen najveći strah kada se odlučila na taj korak.

"Najviše sam se plašila kako će ljudi gledati na to. Često se to posmatra na trivijalan način, kao da sam to uradila zbog karijere", rekla je ona.

"Za mene je to suludo - proći kroz sve to, psihološku rehabilitaciju, operaciju… To je bilo zanimljivo i veoma pozitivno iskustvo. Ipak, to nije lak proces, to nije bajka. To ne rešava sve probleme. To je samo jedan deo vašeg tela i vašeg identiteta", otkrila je Andreja pre nekoliko godina.

Đina Rosero

Da li verujete da je američki supermodel filipinskog porekla Đina Rosero nekada bila dečak? Danas je uspešna manekenka, advokat zastupnik transrodnih osoba i osnivač medijske kompanije Gender Proud, koja zagovara pravdu, jednakost i prava transrodnih osoba.

Da nije rođena kao žensko Đina je oktirla 2014. godine u jednoj poznatoj emisiji, jer je želela da inspiriše i podrži druge ljude koji žele da promene pol.

Laura Džejn Grejs

Rođena kao Tomas Džejms Gejbel, Laura je pevačica i gitarista američkog pank benda Against me. 2012. godine u intervjuu je otkrila da u budućnosti planira da slobodno živi kao transrodna žena.

Nakon dve godine bend je objavio album pod nazivom Transgender Dysphoria Blues, a o svom iskustvu napisala je i memoare.

Džez Dženings

Džez je poznati jutjuber, govornik i najmlađi LBGT aktivista. Kada je imala samo devet godina, nakon što je izbačena iz ženskog toaleta u školi (tada je bila dečak) snimila je video poruku za tadašnjeg predsednika Amerike Baraka Obamu i objasnila problem nerazumevanja i neodobravanja transrodnih osoba.

Džez i njeni roditelji zajedno su osnovali fondaciju TransKids Purple Rainbow, koja pruža podršku trasrodnim tinejdžerima, a 2016. objavila je knjigu pod nazivom Biti Džez: Moj život kao transrodni tinejdžer.

Pokrenula je i tv emisiju "Ja sam Džez" i sada je jedna od najpopularnijih transrodnih uzora u celom svetu.

Ejdijan Dauling

Danas je poznat kao uspešan jutjuber i bodibilder, ali i advokat i aktivista za prava transrodnih osoba. Takođe je i suprug i otac. Ejdijan je prvi transrodni muškarac koji se našao na naslovnoj strani kolekcionarskog izdanja magazina Men’s Health.

Lea Ti

Poznata manekenka i zvezda modne kući Živanši, ikona pop kulture i zastupnik za prava trasrodnih osoba. Ćerka je poznatog brazilskog fudbalera Toninja Sereza. Ona je prva transrodna osoba koja je prikazana na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara - povela je brazilsku fudbalsku reprezentaciju na stadion tokom OI u Riju 2016. godine.

Eliot Pejdž

Elen Pejdž (33) kanadska glumica poznata je svima po ulogama u hit filmovima "Džuno" i " Početak" kao i u serijalu "X-Men", pre nekoliko mesei javnot je zaintrigirala objavom da je transrodna osoba i da će se ubuduće predtavljati kao Eliot Pejdž. Nedavno je dao intervju za prestižni časopis "Time" u kojima je podelio detalje svoje priče.

Eliot Pejdž
foto: Profimedia / kolaž

Čez Bono

Sin Sonija Bona i Šer, 52-godišnja Čez Bono, rođena je kao devojčica Čestiti, a 2009. godine se odlučio na promenu pola, kada je shvatio da je muškarac zarobljen u ženskom telu. Službenu potvrdu o promeni pola dobio je u martu 2012. godine i od tada se u svim dokumentima vodi kao muškarac.

O problemima s kojim se nosio pre operacije prvi put je otvoreno progovorio u intervjuu kod Opre Vinfri 2011. godine.

"Život je bio jako težak pre operacije, pogotovo kada sam prolazio kroz pubertet. Nisam znao kako ispuniti tuđa očekivanja i osećao sam se kao da me vlastito telo izdaje. Od atletski građene devojčice postao sam žena s oblinama i to me je užasavalo", kazao je tada.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Promena pola