RASKOŠNO

SVAKO DVORIŠTE ĆE PRETVORITI U RASKOŠAN VRT: Ovako se neguje i gaji pampas, najlepša jesenja biljka! (FOTO)

Prelep ukras svakog dvorišta, savršena dekoracija u stanu

Bašta
Autor:
SVAKO DVORIŠTE ĆE PRETVORITI U RASKOŠAN VRT: Ovako se neguje i gaji pampas, najlepša jesenja biljka! (FOTO)
Foto: Shuterstock

Pampas može da dostigne visinu i do dva i po metra. Stvara klasičan i elegantan izgled. Iz porodice je trava, a vodi poreklo iz Južne Amerike, tačnije, Argentine, Urugvaja i južnog dela Brazila. Dobio je ime prema travnatim stepama na jugoistoku Južne Amerike. Ovom biljkom ćete uneti dozu egzotike gde god da je postavite.

Možete je gajiti u dvorištu ali i iskoristiti kao dekoraciju stana. Sa njom svaki enterijer izgleda neverovatno luksuzno.

Nega pampasa

Pampas je jednostavan za održavanje i zahteva samo godišnje orezivanje. Ova izdržljiva trava ne voli vetar i sušu, a otporna je na većinu bolesti i štetočina.

Pampas i svetlost

Mesto sa puno sunca je idealno za ovu travu, mada može da raste i na delimičnom suncu. Previše senke može dovesti do previše vlažnog tla, što može da izazove gljivične probleme.

Zemljište za pampas

Vlažno, dobro drenirano zemljište bogato hranljivim materijama neophodno je papmasu da raste. Kompost je dobar dodatak zemljištu jer obogaćuje tlo i pospešuje drenažu.

Zalivanje pampasa

Pampasova trava je otporna na sušu. Najbolje je da dobija vodu iz prirodnih padavina, osim ako dođe do ekstremne suše. Kada je u pitanju nova biljka zalijte ih dobro nakon sadnje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs