Žrtva je velika

PAULINA (55) JE JEDNA OD NAJTRAŽENIJIH MODELA: Da bi izgledala OVAKO, ona trpi bolove, troši hiljade evra i vežba STALNO

Kako bi izgledala ovako kako izgleda, Paulina je spremna za sve, ali opet - zalaže se za što prirodniji izgled

Nega
Autor:
PAULINA (55) JE JEDNA OD NAJTRAŽENIJIH MODELA: Da bi izgledala OVAKO, ona trpi bolove, troši hiljade evra i vežba STALNO
Foto: Profimedia

Supermodel Paulina Poriškova javno je progovorila o tome da je kao tinejdžerka užasno maltretirana u školi "zbog svog fizičkog izgleda te da je svoje telo prihvatila tek kada je postala model".

U iskrenoj objavi na društvenim mrežama Paulina Poriškova(55) je objavila svoju fotografiju nakon plasma pen tretmana - neinvazivni postupak za održavanje kože čvrstom i bez bora, što je alternativa laserima ili botoksu. Priznajući da je "prava lepota" više od onoga što se vidi, Poriškova se osvrnula na uticaj mišljenja drugih na naše samopouzdanje.

"Svi znamo da je prava lepota mnogo više od fizičkog izgleda. Ali evo i mene, nakon tretmana plazmom - jer sam tašta i želim biti lepa”, piše na Instagramu.

Poriškova je podelila traumatično iskustvo i priznala da su je s 14 godina strašno maltretirale u školi druge devojke. "Mislila sam da je to zato što sam bila ružna. Tako su mi rekli. Rekli su mi da izgledam poput očerupane kokoši, pijane žirafe i prljave komunistkinje. Kako to uopće izgleda?”, pita se.

U to je vreme, kaže, mnoge delove tela želela je da promeni. „Da sam imala pristup plastičnoj hirurgiji, operisala bih usne, uredila zube, u grudi bih stavila implantante, na bedrima bih napravila liposukciju. Godinu dana kasnije, s petnaest godina, postala sam model u Parizu, model onoga čemu bi druge žene trebale težiti i ubrzo sam nagrađena za tačno one delove sebe za koje sam mislila da ih mrzim”, priznala je i otkrila svoju slabu stranu vezanu uz samopouzdanje.

"Nisam se promenila. Mišljenja ljudi jesu", objasnila je pre nego što je priznala koliko je "neverovatno srećna" što se našla u toj poziciji.

"Što se događa sa ženama koje nikada ne dobiju odobrenje društva za njihov izgled? Prisiljene su odustati ili postati borci", napisala je.

Poriškova je podstakla sve svoje sledbenike da "zadrže" sopstvenu lepotu, umesto da u drugima traže prihvatanje te da ne krive niti prosuđuju ​​bilo koju stranu,jer je ova društvena struktura zamaglila našu viziju pravoj lepoti.

Ipak, teži tome da izgleda mlađe i ne krije koliko rado odlazi na tretmane. Osim krvne plazme voli i ulterapiju, a reč je o neinvazivnoj metodi zatezanja kože uz pomoć visokointenzivnih ultrazvučnih talasa, a uprkos boli Paulina tvrdi da terapija na njenu kožu deluje poput čarolije. Naime, podstiče jako stvaranje sopstvenog kolagena. Ipak tvrdi da je nivo bola koju mora istrpeti veća od one koju žene prolaze tokom porođaja. Za jedan tretman zatezanja kože lica i vrata izdvoji čak par hiljada evra.

Poslednjih godina posvetila se i vežbanju i ima rutinu koje se drži. Trenira uglavnom tri puta nedeljno. Većinom radi pilates, ples ili neki drugi kardio trening.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs