bravo!

LEPOTICA ZLATNE ERE VRAĆA SE NA PISTU U 48.GODINI:Zbog bolesti bila prikovana za krevet,sad ništa ne može da je zaustavi

Nakon što se 2013. godine zbog bolesti povukla iz manekenstva, Šalom Harlou se vratila u agenciju IMG Models s kojom je sarađivala kada je bila na vrhuncu slave

Moda
Autor:
LEPOTICA ZLATNE ERE VRAĆA SE NA PISTU U 48.GODINI:Zbog bolesti bila prikovana za krevet,sad ništa ne može da je zaustavi
Šalom Harlou, Foto: Profimedia

Kanadska manekenka i glumica Šalom Harlou (47) vratila se u modnu agenciju IMG Models s kojom je sarađivala i krajem 90-ih kada je bila na vrhuncu slave, prenosi WWD.

Skaut agencije Šalom je otkrio na koncertu grupe Kjur, a proslavila se na reviji Aleksandera Mekvina 1999. godine. Nakon toga je nosila revije i svih drugih najpoznatijih svetskih brendova, krasila naslovnice modnih časopisa, bila je zaštitno lice Diora i Šanela te jedna od miljenica pokojnog Đanija Versaćea.

"Jako smo srećni što se Šalom vratila u IMG Models. Ona je definicija supermodela i svojim je radom uticala na kreativnost mnogih te je pomerala granice u industriji", izjavio je direktor agencije Ivan Bart. Dodao je i kako je uzbuđen zbog njenog nastojanja da kroz svoje buduće projekte promoviše holističko zdravlje, čemu se u potpunosti posvetila poslednjih godina.

Harlou je časopis Forbes 2007. godine uvrstio među 15 najplaćenijih manekenki na svetu. Oprobala se i kao glumica, pa smo je mogli gledati u filmovima poput "Kako izgubiti momka za 10 dana" i "Nebo boje vanile", a s koleginicom modelom Amber Valetom vodila je MTV emisiju House of Style.

Ova nekonvencionalna lepotica, koju su svojevremeno nazivali i "anti-supermodelom", iz manekenstva se povukla 2013. godine nakon što je obolela od kombinacije lajmske bolesti, parazita koje je pokupila tokombrojnih putovanja i trovanja crnom buđi, zbog čega je dugo vremena bila prikovana za krevet. Neko se vreme kretala samo u invalidskim kolicima, a u oporavku joj je pomogla takozvana fekalna transplantacija. Radi se o infuziji tekućeg filtrata stolice zdravog davatelja koja pomaže da se normalizuje crevna flora, o čemu je manekenka prvi put progovorila prošle godine u intervjuu za In Style.

"To je bila prva u nizu velikih medicinskih intervencija koja mi je bukvalno spasila život", rekla je tada Šalom koja je nakon svega odlučila da uspori i posveti se sebi. Manekenstvu se nakratko bila vratila i 2018. godine i to samo kako bi na nedelji mode u Parizu nosila reviju modne kuće Versaće.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs