Da li se slažete?

3 NAJVEĆA ŽENSKA STRAHA: Ni jedna žena ovo ne bi priznala, sve i da joj život zavisi od toga!

Žene uopšte nisu slabiji pol. Ali one takođe imaju svoje ranjivosti. Čega se žene najviše plaše, čak i ako to sebi ne priznaju? Evo tri glavna straha koja su nam svima poznata

Lifestyle
10:32h Autor:
Foto: Shutterstock

Žene podižu decu, hrabro upravljaju domaćinstvom, grade karijeru, bave se ličnim rastom, brinu o svom izgledu. Čini se da sve mogu, da se ničega ne boje. Ali ovo uopšte nije istina!

Čega se žene boje?

1. Strah od usamljenosti

Posebno je popularan kod žena srednjih godina. Na kraju krajeva, od detinjstva nas uče da žena ne sme da ostane sama pod stare dane. Očigledno je posleratno vreme ostavilo svoj trag. Uostalom, tada je vladao pravi nedostatak muškaraca, i nije bilo lako preživeti, oporaviti privredu i td.

Stoga su naše bake i dobile te strahove koji su se prirodno preneli na nas. Od tada mnoge devojke, tako očigledno, imaju želju da se što pre udaju, kao i da budu sa bilo kim, samo da ne budu same. Čak je teško i zamisliti koliko žena iz sličnog razloga trpi u nesrećnim brakovima, samo da nisu same.

2. Starost, starenje

Na mnogo načina, ovaj strah je usko povezan sa prethodnim strahom - strahom od samoće, od gubitka interesovanja u očima muškarca. Ali, nažalost, bolna trka sa odlazećom mladošću, daje samo suprotan efekat. Žene potpuno zaboravljaju da postoji i unutrašnji sadržaj i da je lično zadovoljstvo i unutrašnji mir mnogo važnije od prvih znakova starenja. Kad osestite strah od starenje, morate da naučite kako prihvatiti sebe.

3. Strah od izbora

Ovaj strah je takođe jedan od vodećih. Mnoge žene su u stalnom stanju žrtvovanja ili često idu u to. A izbor se odnosi na preuzimanje odgovornosti za sebe i svoj život, čega se, zapravo, mnogi ljudi plaše. Stoga one godinama, a neki decenijama, žive ovako u limbu, ne preduzimajući nikakve konkretne korake da promene svoj život. One samo čekaju neko čudo ili odluku koju za njih donesu drugi ljudi. Zamislite samo koliko ih ovi strahovi sputavaju i ograničavaju. U stvari, jednostavno im ne dozvoljavaju da grade svoj život kako im se sviđa i žive ga polovično.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs