Ključ bračne sreće

OVE TRI STVARI SVAKA ŽENA ZASLUŽUJE DA DOBIJE OD MUŽA: Osnova srećnog braka!

Nije bitno samo komunicirati, bitno je komunicirati s razumevanjem

Ljubav i zavođenje
Autor:
OVE TRI STVARI SVAKA ŽENA ZASLUŽUJE DA DOBIJE OD MUŽA: Osnova srećnog braka!
Foto: Shutterstock

Svaka osoba zaslužuje partnera odnosno partnerku koji će je voleti, poštovati, biti uz nju kad je to potrebno, činiti sve da je usreći... Brak, uostalom, nije nešto što utiče samo na partnere, on utiče na decu i ostavlja trag na budeće generacije.

U braku postoje neke stvari o kojima ne bi trebalo da bude rasprave. Između ostalog, postoje i neke veće i manje stvari koje svaka žena zaslužuje od svog supruga, a nekoliko najbitnijih izdvojili smo u nastavku:

1. Otvorenu, iskrenu i doslednu komunikaciju

Zdrava komunikacija je ključna za dobar odnos između partnera, a svaka žena od svog partnera zaslužuje takvu otvorenu, iskrenu i doslednu komunikaciju.

Zaslužuje supruga koji je u ozbiljnim situacijama spreman da ostavi telefon, isključi televizor i upustiti se u smisleni razgovor. Zaslužuje i supruga koji ništa ne krije i koji zajedno s njom gradi odnos temeljen na poverenju, iskrenosti i otvorenoj komunikaciji.

Dakle, nije bitno samo komunicirati, bitno je komunicirati s razumevanjem.

Par, Ljubavni par, Zima, Ljubav
foto: Shutterstock

2. Fizičku, emocionalnu i finansijsku zaštitu

Suprug treba da bude onaj koji briše suze svoje supruge, a ne onaj koji ih uzrokuje, osim ako govorimo o suzama radosnicama. Uz svog muža svaka žena treba da se oseća kao najsigurnija osoba na svetu i uz sebe ima nekoga ko je spreman da se bori za svoju porodicu u svakoj situaciji. Naravno, važi i obrnuto.

3. Njegovo vreme (i kvalitet i kvantitet)

Kaže se da je vreme novac, a svaka žena zaslužuje da uz sebe ima supruga koji je spreman da ulaže u svoj brak, i to ne samo na način da provodi vreme kod kuće. Brak će biti srećan samo ako je zajedničko vreme kvalitetno provedeno.

Zaključak - ovo su tri vrlo jednostavne i vrlo bitne stavke u svakom braku. Naravno, što važi za jednu stranu, važi i za drugu, a ono što obe strane treba da imaju na umu jeste da brak znači neprestani trud, a jednom potpisani papiri ne znače da će sve biti lagano...

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs