Istraživanje

Naučnici sigurni: Velike doze vitamina C mogu sprečiti razvoj raka i korona virusa, ali samo ako se uzimaju ovako!

Ljudskom telu je potrebno mnogo vitamina i minerala, neke od njih moramo da dopunimo jer se ne sintetišu u samom telu. Pre svega, to se odnosi na vitamine i aminokiseline, koji su važni sastojci dobre ishrane. U ovom tekstu ćemo govoriti o askorbinskoj kiselini (vitaminu C), a potreba za ovim elementom u tragovima je individualan za svaku osobu

Saveti stručnjaka
10:51h Autor:
Naučnici sigurni: Velike doze vitamina C mogu sprečiti razvoj raka i korona virusa, ali samo ako se uzimaju ovako!
Foto: Profimedia

Lajnus Poling jedan od osnivača moderne biohemije, dobitnik dve nobelove nagrade, objasnio je zašto je ljudskom telu potreban vitamin C. Mnogi naučnici veruju da će "predoziranje" ovim elementom u tragovima uslovljava sprečavanje razvoja raka, ali i COVID-19.

Koliko je važan vitamin C za ljudsko telo

U stvari, celokupno telo je stvoreno iz ovog mikoelementa. Omogućava sintezu kolagena, a kolagena vlakna učestvuju u stvaranju vezivnog tkiva, nalaze se u vaskularnim zidovima, koži, zubima, kostima. Manjak viramina C dovodi do nedostatka kolagena, tj:

Vitamin C sprečava razvoj raka i sprečava infekciju COVID-19?

Stručnjaci tvrde da vitamin C može da spreči nastanak raka. Činjenica je da proces rasta maligne novotvorevine izlučuje poseban enzim koji slabi okolno tkivo. A vitamin C nam omogućava da ubrzavmo razvoj sinteze kolagena, kako bi telo moglo da prebrodi bolest, lokalizuje tumor i eventualno ga potpuno neutrališe u kolagenim mrežama. Naravno, uz pomoć jednog vitamina, nećete moći da se oslobodite raka. Poling je smatrao da pacijentu treba propisati drugi metod lečenja u kombinaciji sa velikim dozama vitamina C. Lajnus je to dokazao u praksi, pa je uspeo da ublaži stanje mnogih obolelih od karcinoma.

Slične rezultate dobio je i japanski lekar Fukumi Morishige - kod 25% obolelih od raka, koji su svakodnevno dobijali 10 grama askorbinske kiseline rast tumora je usporio, u 9% je zabeležena neoplazma, a kod 1 % je zabeležena potpuna regresija.

Američki naučnici testirali su brojna klinička ispitivanja u kojima je učestvovalo 11 osoba sa rakom mozga i pluća. Pacijentima su propisane doze vitamina skoro 1000 puta više od normalne. Jedan od stručnjaka, Brajan Alen, tvrdi da rezultati izgledaju obećavajuće, ali naučnici ne znaju tačno koliko vitamin povećava efikasnost hemoterapije. Uprkos interavenoznom predoziranju mikoelemenata, pacijenti su bolje podnosili lečenje i nisu patili od ozbiljnih nuspojava.

Vitamin je usporio ili potpuno zaustavio rast tumora, osobe sa rakom su živele 40% duže od pacijenata kojima nisu propisane takve terapije.

Vitamin C lekari u Njujorku takođe koriste za lečenje pcijenata kojam je dijagnostikovan COVID 19.

Amerikanci su usvojili iskustva kineskih kolega. Bolesnim osobama u ozbiljbnom stanju ubrizgavali su 1500 mg vitamina 3 do 4 puta dnevno. Svaka doza prekoračila je dnevnu normu za gotovo 16 puta. Vitamin je već sadržan u protokolu za lečenje koronavirusa, ali lekari svakom pacijentu posebno doziraju lek. Zahvaljujući ovom mikoelementu, kineski specijalci uspeli su da smanje smrtnost među pacijentim.

Rizik od razvoja bolesti može se svesti na minimum kada se uzimaju velike doze vitamina C, a prekoračenje doziranja tokom bolesti značajno olakšava čovekovo stanje i ubrzava oporavak.

Preporučena dnevna doza vitamina C

Čak i protivnici Polinga smatraju da je vitamin C dobar za ljudsko telo. Prema opšteprihvaćenim standardima, dnevna doza ovog elementa u tragovima je:

60 do 110 mg za muškarce;

55 do 80 mg za žene.

Ljudi koji konzumiraju najmanje 50 mg vitamina dnevno izgledaju mnogo mlađe i osećaju se bolje od svojih vršnjaka.

Uz to, veoma je bitno da se pravilno hranimo: unosimo sveže voće i povrće. Da bi se održalo zdravlje i jak imuni sistem, potrebno je dodatno unositi vitamine, ali samo po preporuci lekara i po njegovom proračunu.

Potreba za vitaminom C varira u zavisnosti od fizičkog stanja osobe. Ako je osoba bolesna, dozu treba povećati, ali ako je zdrava, tada će biti dovoljna jedna tableta dnevno.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs