obratite pažnju

Regulišite nivo šećera u krvi na prirodan način: Nikakvi lekovi vam nisu potrebni!

Dobra vest je da nisu svima potrebni lekovi da regulišu nivo šećera u krvi, jer postoji mnogo prirodnih načina da držite nivo šećera u krvi u granicama normale!

Saveti stručnjaka
15:17h Autor:
Regulišite nivo šećera u krvi na prirodan način: Nikakvi lekovi vam nisu potrebni!
Foto: Profimedia

Izbalansirana ishrana

Jedan od odličnih načina da kontrolišete nivo šećera u krvi je da imate normalnu, uravnoteženu ishranu - dakle, BEZ preterivanja bilo kakve vrste. Ako u svoj organizam stalno ubacujete slatkiše, slaniše i brzu hranu, nivo šećera u krvi će vam konstantno rasti i padati, kao na rolerkosteru.

Jedite ovu magičnu hranu

Ove namirnice nisu stvarno magične, ali svakako tako rade. Hrana sa niskim glikemijskim indeksom kao što su navedene namirnice su se pokazale kao idealne da drže nivo šećera u krvi na normalnom nivou.

  • brokoli
  • šargarepe
  • zeleniš
  • pomorandže
  • jabuke
  • žitarice od celog zrna

Šta sve leči sok od 1 cvekle, 1 šargarepe i 1 jabuke: Sveto trojstvo za zdravo telo! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Pijte vodu!

Nedovoljna hidratacija utiče na to da vam nivo šećera u krvi naglo padne, tako da je najbolje da vam svaki dan flašica vode bude pri ruci!

Fizička aktivnost je veoma važna

Regularno vežbanje povećava osetljivost na insulin, što utiče na njegovu funkciju da bolje iskoristi glukozu u krvotoku.

Tempirajte svoje obroke

Obraćanje pažnje na porcije i na to da jedemo obroke u određeno vreme je odličan način da organizam dobija glukozu koja mu je potrebna, ni manje ni više od toga.

Oslobodite se stresa

Što je više stresa prisutno u vašem životu, to vam je veći nivo šećera u krvi. Nađite vremena da dišete duboko, da se opustite i time ćete bolje regulisati taj problem.

Održavajte zdravu telesnu težinu

Postoji direktna veza između telesne težina i rizika od dijabetesa. Održavanje zdravog tela i telesne težine je jedan od najboljih načina da vam nivo šećera u krvi bude kako treba.

Pazite na ugljene hidrate

Dijete sa niskim sadržajem ugljenih hidrata su se pokazale kao jedan od boljih načina da popravite nivo šećera u krvi. Kao još jedan bonus - izgubićete i koje kilo!

Unosite više vlakana

Vlakna rastvoriva u vodi pomažu kod naglih skokova šećera u krvi posle obroka i užina.

Dobro se naspavajte

Spavanje pomaže u mnogim stvarima, osim što vam "puni baterije". Može da reguliše nivo hormona u krvi, što utiče na regulaciju nivoa šećera.

Zaključak

Ipak postoji mnogo toga što možete uraditi da biste održali normalan nivo šećera u krvi. Isprobajte makar jedan od ovih saveta da bi vaš organizam imao pravu količinu šećera u krvi, i pokušajte da se oslobodite onih dosadnih naleta gladi koji vam samo štete.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs