ishrana

Ovako su održavale liniju najveće ikone Holivuda: Radije bih da jedem pastu i pijem vino, nego da nosim XS veličinu!

U nastavku pročitajte kako su svoje telo i vitku liniju održavale najslavnije ličnosti iz sveta filma i zabave...

Fitnes & Nutricija
Autor:
Ovako su održavale liniju najveće ikone Holivuda: Radije bih da jedem pastu i pijem vino, nego da nosim XS veličinu!
Sofija Loren, Foto: Profimedia

Odnos prema dijetama, kao i mršavljenju je u potpunosti drugačiji danas, nego što je bio tokom šezdesetih i sedamdesetih godina 20. veka, piše Elle.rs. Naravno iz opravdanih razloga - životni stil se promenio prilično, vežbanja su samim tim u fokusu daleko više, a brojnost namirnica na tržištu je daleko raznovrsnija.

Sa druge strane pojam mršavosti je od sredine 20. veka aktuelan i čini nam se da (nažalost) mnoge osobe stavljaju prioritet na anoreksičnom izgledu, a ne na zdravlju.

Dame koje su obeležile prvu polovinu 20. veka su i te kako imale svoj pogled na savršen izgled i jesu praktikovale limitirani način ishrane, ali svakako nije bilo "odricanja trista" za postizanje savršene figure.

U nastavku pročitajte kako su svoje telo i vitku liniju održavale najslavnije ličnosti iz sveta filma i zabave.

1.Odri Hepburn

U intervju za Yahoo! Health, sin Odri Hepbern, Luka Doti, potvrdio je da je njegova majka bila veoma kategorična po pitanju ishrane i života, ali da je prednost uvek davala svežoj hrani koju je nabavlajala kod lokalnih prodavaca na pijaci u Švajcarskoj.

Čuvena glumica je pila dosta vode, 80 procenata njene ishrane baziralo se na voću i povrće, te nije bila veliki ljubitelj mesa. Jednom mesečno, praktikovala je detoks koji je potrazumevao limitiran unos voća, povrća i jogurta i neograničen unos vode.

Upoznajte unuku Odri Hepbern: Ima 24 godine i svojom lepotom uveliko osvaja svet! (FOTO)

foto: Profimedia

2. Elizabet Tejlor

Autorka knjige "I'll Have What She's Having: My Adventures In Celebrity Dieting", testirala je dijetu Elizabet Tejlor, koja je podrazumevala ovaj jelovnik - za doručak kajganu sa jajima i mimoza salatu, zatim za ručak tost sa puterom, te za večeru piletinu sa kikirikijem, krompir pire, kukuruzni hleb.

Rezultat? Za 14 dana, Rebeka Harington uspela je da smrša zahvaljujući ovom jelovniku 3 kilograma.

Diva koja je volela muškarce i dijamante: Njenoj lepoti se divio svet, udavala se 8 puta a ostala je skandalozna čak i nakon smrti!

foto: Profimedia

3. Džeki Kenedi

Glamurozna Džeki O praktikovala je različite strategije. Ponekad je jela samo krompir sa kavijarom, a konzumirala paradajz sa sirom kada nije bila preterano gladna. Među njenim omiljenim slatkišima nalazi se kolač Peaches Cardinal koji podrazumeva skuvane breskve u sosu od brusnica, servirane mahom uz kuglu sladoleda.

Neobičan trik Džeki Kenedi: Ovo je tajna njenog savršenog držanja i hoda! (FOTO)

foto: Profimedia

4. Sofija Loren

Italijanska glumica je u više navrata istakla da se pridržavala mediteranske dijete koja je podrazumevala povrće, pastu i vino: "Radije bih da jedem pastu i pijem vino, nego da nosim XS veličinu".

Tito među holivudskim zvezdama: Šta su Liz, Barton, Sofija Loren, Kirk Daglas i Orson Vels mislili o prvom čoveku SFRJ? (VIDEO)

foto: Instagram / Tonydefil_cinemania

5. Merilin Monro

Za magazin Pageant Magazine iz 1952. godine, Merilin je otkrila kako njen magičan napitak koji pije svako jutro čine 2 umućena jaja i čaša toplog mleka. Za ručak Monro je jela sladoled, dok je za večeru imala običaj da pojede stek ili jagnjetinu sa pet svežih šargarepa.

Filmske dive se kunu u njih: Najbolji profesionalni saveti šminkera za postizanje glamura starog Holivuda! (FOTO)

foto: Profimedia

6. Greta Garbo

Autorka Rebeka Harington u knjizi "I'll Have What She's Having: My Adventures In Celebrity Dieting" je istakla kako je slavna Greta Garbo imala specifičan odnos prema hrani i da je verovala u tzv. "wonder foods" - često konzumiranje melase i ovsenih pahuljica.

Skandalozne veze sa ženama, veliki gubitak i teški kompleksi: Životna priča tajanstvene Grete Garbo! (FOTO)

foto: Profimedia

Životna priča najlepše žene 70-tih: Odrastala kao princeza, zavodila najveće bogataše, izgubila sestru 11. septembra! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs