bez gladovanja

Zaboravite na grižu savesti: Ovih 5 namirnica možete jesti pre spavanja, a imaćete liniju kakvu ste oduvek želele!

Pre spavanja se počastite zalogajem sastavljenim od namirnica koje ne samo da neće otežati gubljenje kilograma nego će da vam pomogne da smršate.

Fitnes & Nutricija
16:06h Autor:
Zaboravite na grižu savesti: Ovih 5 namirnica možete jesti pre spavanja, a imaćete liniju kakvu ste oduvek želele!
Foto: Profimedia

Ako mislite da za uspešno mršavljenje na spavanje morate da idete gladni, varate se.

To vam neće pomoći da izgubite kilograme, bićete nervozni i verovatno ćete posegnuti za nekim namirnicama koje uopšte nisu dobre za vas.

Evo koje namirnice možete uveče jesti bez griže savesti:

1. Sveži sir

Jedni vole kravlji, drugi kozji, a ni s ostalim varijantama svežeg sira nećete pogrešiti. Možete ga jesti samog ili napraviti namaz koji ćete namazati na krekere od celih žitarica. Sveži sir bogat je proteinima i aminokiselinama koje pospešuju gubitak kilograma.

Dijeta sa malinama: Smršajte 3 kilograma za 3 dana! (JELOVNIK)

foto: profimedia

2. Ćuretina

Pureći odrezak s lisnatnom salatom ili pak sendvič s ćuretinom i hlebom od celovitih žitarica sigurno će da ublaži glad. Ćuretina je sjajan odabir za obrok pre spavanja jer ne sadrži puno kalorija i masti, a zadovoljava sve potrebe za proteinima i mesom.

3. Grčki jogurt

Mnogima je puno ukusniji od standardnog jogurta, a uz to sadrži puno manje kalorija. Bogat je probioticima koji smiruju creva, poboljšavaju probavu i tako olakšavaju mršavljenje. U njega možete da dodate voće po izboru, a odličan odabir su borovnice zato što su pune antioksidansa. Ako vam nemirna probava stvara probleme tokom spavanja, grčki jogurt će da umir probavu i zato ga stručnjaci savetuju osobama koje žele da smršaju.

4. Ovsena kaša

Omiljeni doručak lako može da postane i večera. Ovsena kaša najbolja je i najzdravija alternativa raznim pahuljicama koje su pune veštačkog šećera. Zahvaljujući velikom broju nutrijenata koje sadrži u sebi, zbog kojih će sigurno utažiti glad, neće teško da padnu vašem želucu.

Dijeta 16:8 je novi hit u svetu: Jedete šta želite, kilogrami se tope - naučno dokazano!

foto: profimedia

5. Zeleno povrće

Većina zelenog povrća sadrži malo kalorija, ali i bogatstvo proteina pa zato brzo stvara osećaj ispunjenosti u želucu. Stoga nećete pogrešiti ako pre spavanja pojedete bilo koje zeleno povrće po svom izboru. To mogu biti razne lisnate salate ili pak zapečeni brokoli. Možete napraviti i smuti od kelja, blitve ili spanaća.

3 dana do neverovatnih rezultata: Jogurt dijeta koja će vas preporoditi! (JELOVNIK)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs