Probajte i uverite se

Prolećna salata za temeljno čišćenje celog tela: Izbacuje otrove, ubrzava varenje, podstiče mršavljenje! (RECEPT)

Jedan obrok zamenite ovom salatom i brzo ćete uživati u sjajnim rezultatima

Fitnes & Nutricija
14:28h Autor:
Prolećna salata za temeljno čišćenje celog tela: Izbacuje otrove, ubrzava varenje, podstiče mršavljenje! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Nakon dugih zimskih dana konačno nam se smeši proleće. Dani su sve duži i topliji, priroda se budi, ali bez obzira na predivno vreme koje nas čeka, tokom prvih dana proleća mnogi ljudi osećaju umor i glavobolju, a neki imaju i probavne tegobe.

To je obično posledica smanjenog unosa svežeg voća i povrća, kao i konzumiranja hrane koja se teže vari tokom zimskih meseci.

Zato je od izuzetnog značaja da pokrenete metabolizam i očistite ga od nakupljenih toksina, a proleće je idealno vreme za to. Za vreme detoksikacije, trebalo bi da u svoju ishranu uvrstite što više svežeg voća i povrća, a umesto mesa i mlečnih proizvoda konzumirate mahunarke i integralne žitarice, koje su izvrstan izvor proteina.

Jedan obrok dnevno zamenite laganom i hranljivom salatom, a mi vam prenosimo idealan recept baš za ovu namenu!

Svi sastojci spadaju u kategoriju detoks namirnica, a preliv od maslinovog ulja, belog luka, limuna, đumbira i kurkume, osim što čisti organizam, podstiče i gubitak masnih naslaga.

Savršena figura u 40-im: Efikasni načini da izgubite kilograme u zrelom dobu!

foto: Profimedia

U salatu još dodajte kašiku susama, koja će poboljšati ukus salate i dodatno obogatiti nutrijentima.

Sastojci: 2 šoljice kuvanog belog pasulja, pola glavice zelene salate, 1 sveža crvena paprika, 1 avokado.

Za preliv: 1/4 šoljice devičanskog maslinovog ulja, 1 čen belog luka, sveže isceđen sok od pola limuna, koren đumbira oko 2 cm, 1 kašičica himalajske soli, pola kašičice kurkume u prahu.

Za posipanje: 1 kašika neoljuštenih susamovih semenki.

Priprema: Dan ranije pasulj ostavite da se natapa u vodi preko noći. Napravite preliv za salatu - pomešajte ulje, sok od limuna, so i kurkumu, pa dodajte sitno rendani koren đumbira i izgnječen beli luk. Promešajte i ostavite da odstoji poklopljeno. Oceđeni pasulj prelijte vodom, pa kuvajte oko 2 sata. Kad je skuvan, ocedite ga i ohladite. Operite i osušite zelenu salatu i crvenu papriku, avokado oljuštite. Zelenu salatu isecite na trake, a crvenu papriku i avokado na komadiće. Sve sastojke stavite u veću posudu i prelijte prelivom. Dobro promešajte. Pre konzumiranja, salatu posipite susamom.

Alarmantno nizak kalcijum u telu: Ovi simptomi zahtevaju hitnu reakciju!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs